Enquête over Veluws erfgoed: prehistorische grafheuvels

Foto: Erfgoed Gelderland

In de laatste jaren worden er steeds meer prehistorische grafheuvels ontdekt op de Veluwe, soms verstopt in het bos, maar soms ook vlak naast de wandelpaden. Deze grafmonumenten zijn vaak onopvallend voor wandelaars en bezoekers.

Zo lopen veel mensen er aan voorbij zonder te weten wat er ligt. Met jouw ervaringen kun je meehelpen aan een onderzoek naar de zichtbaarheid van dit unieke cultuurhistorische erfgoed.

Stage Erfgoed Gelderland

Marieke van Bommel loopt stage bij Erfgoed Gelderland en vandaaruit onderzoekt zij de mate waarin informatieborden (en andere informatievoorzieningen) over prehistorische grafheuvels de bezoekerservaring van een gebied beïnvloeden. Door middel van een enquête vergelijkt ze twee gebieden met grafheuvels op de Zuid-Veluwe: landgoed Warnsborn in Arnhem en het Renkums Beekdal.Hiermee hoopt ze een beter beeld te schetsen van de invloed van (historische) informatieborden op de ervaring van de bezoeker.

Slechts vijf minuten

Het invullen van de enquête duurt slechts vijf minuten. De vragen gaan vooral over de invloed en het bereik van informatieborden in het Renkums Beekdal en Landgoed Warnsborn. Deze kan worden ingevuld door iedereen die wel eens in het Renkums Beekdal of op Landgoed Warnsborn is geweest. Je hulp is heel waardevol voor het onderzoek.
Vul hier de enquête in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen