Inschrijving voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 is geopend

Foto: Jan Terlouw Innovatieprijs

De inschrijving voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 is geopend. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

Deze innovatieprijs wordt dit najaar alweer voor de twaalfde keer uitgereikt en is voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen: een hoofdprijs en een ambitieprijs.
De hoofdprijs bestaat uit €10.000 prijzengeld, een jaar lang Kiemt participantschap, een IP Smart scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO (Rijksoverheid voor Ondernemend Nederkand) en ruime media-aandacht.
De ambitieprijs bestaat uit €5.000 prijzengeld, vijf dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van €5.000 en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

Inschrijven

Maak jij met jouw innovatie een duurzame impact op de maatschappij? En toon je jouw innovatie vol trots aan een groot publiek? Schrijf je dan hier in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs.Zie ook: The Future of Us.

De voorwaarden hoofdprijs

Om voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovatie is tussen 2020 en 2022 op de markt geïntroduceerd.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie is niet eerder genomineerd voor deze prijs.

De voorwaarde ambitieprijsJan Terlouw Innovatieprijs

Wil je met jouw innovatie in aanmerking willen komen voor de ambitieprijs, bedoeld als aanmoediging, dan voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • De onderneming is een startup of MKB met maximaal tien werknemers.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling.

De beoordeling voor nominatie

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties.

De jury

Nadat de genomineerden bekend zijn, is het de beurt aan de deskundige jury, bestaande uit professionals uit de branche. De jury werd de afgelopen jaren voorgezeten door naamgever Jan Terlouw. Jan Terlouw heeft besloten om zich, gezien zijn respectabele leeftijd terug te trekken als juryvoorzitter. In overleg en met enthousiaste goedkeuring van Jan Terlouw persoonlijk, stellen wij met trots de nieuwe juryvoorzitter voor de Jan Terlouw Innovatieprijs voor: Harry Webers. Harry zal de komende vier jaar de rol van juryvoorzitter op zich nemen.

Oproep binnen jouw netwerk verspreiden

De zoek is naar innovaties die een bijdrage leveren aan een sluitende circulaire economie en/of de energie transitie een zet kunnen geven. Wil jij de organisatie daarbij helpen? Ze zou het leuk vinden als je hun oproep binnen jouw netwerk wil verspreiden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen