Terugroepactie Similac Elecare zuigelingenvoeding wegens risico op cronobacter en Salmonella

Foto: Abbot/Similac

Leverancier Abbott BV is een terugroepactie gestart van Similac Elecare zuigelingenvoeding. Dit om het risico van besmetting met de bacteriën Cronobacter sakazakii en Salmonella Newport uit te sluiten.

De terugroepactie is uit voorzorg gestart nadat in de Verenigde Staten vier kinderen ziek zijn geworden na het consumeren van de zuigelingenproducten.

Sterfgeval

Die producten bleken besmet met de Cronobacter sakazakii en Salmonella Newport. Ze werden in dezelfde fabriek gemaakt als de blikken Similac Elecare die Abbott BV nu terugroept. Eén sterfgeval wordt ook in verband gebracht met deze besmetting. Het gaat hierbij om koemelkeiwitvrije dieetzuigelingenvoeding.

Batchnummer 27930Z20.

De terugroepactie betreft alleen de Similac Elecare aminozuurformule in blik 400 gram met houdbaarheidsdatum 2022 en batchnummer 27930Z20.

In geen enkel product van deze batch is daadwerkelijk Cronobacter sakazakii of Salmonella Newport aangetroffen. De leverancier heeft vrijwillig besloten geen risico’s te nemen en de producten terug te roepen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van Similac Elecare door Abbott BV? Neem dan contact op met het bedrijf via telefoonnummer 0888 222 439.

Abbott BV wijst er nadrukkelijk uit dat geen enkele andere zuigelingenvoeding wordt geraakt door deze terugroepactie.

Het bericht Terugroepactie Similac Elecare zuigelingenvoeding is origineel van Productwaarschuwing.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen