De eindexamens zijn begonnen!

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Gisteren zijn de eindexamens voor het voortgezet onderwijs begonnen. De komende twee weken is de Sporthal Kermisland van Sportbedrijf Arnhem omgetoverd tot examenzaal.

In de sporthal staan 180 tafels en stoelen zodat de leerlingen van het Thomas à Kempis College hier hun examens kunnen afleggen.

Montessori in oude V&D

De havo-leerlingen van het Montessori College aan de Utrechtseweg doen in een nog opvallender locatie eindexamen: in de hal van de oude V&D aan het Johnny van Doornplein. “Zo kunnen we al onze eindexamenkandidaten op voldoende afstand van elkaar zetten’’, vertelt docente Babette Kolen-Couzijn van het Montessori College in De Gelderlander.

Het Montessori College telt 170 eindexamenleerlingen, maar heeft door de coronamaatregelen maar ruimte om 80 leerlingen examen te laten doen. Dat werden de mavo-leerlingen. Kolen-Couzijn: “We hebben alle ouders een e-mail gestuurd met de vraag of ze een geschikte locatie wisten voor onze havo-leerlingen. Een van de ouders kwam toen met het gebouw van de voormalige V&D aan.”

Extra herkansingen

Vorig jaar werden de centrale eindexamens nog geschrapt vanwege corona. Veel van de leerlingen die nu eindexamen doen hebben door het weinige fysieke onderwijs achterstanden opgelopen. Daarom krijgen ze ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd naar 10 dagen, waarmee leerlingen het centraal examen kunnen spreiden over langere tijd. Ook krijgen leerlingen een extra herkansing voor het centraal examen (twee in totaal). Daarnaast mogen leerlingen 1 vak niet laten meetellen voor het bepalen van de uitslag. Dat mag geen kernvak zijn, zoals Nederlands, Engels of wiskunde. Voor het vmbo zijn er extra wijzigingen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden