Drukte in het Sonsbeekpark

Foto: Merel Zuijderwijk

Buiktruitjes, picknickkleedjes en een mengeling aan popnummers, in het Sonsbeekpark is het allemaal te vinden. Honderden mensen trokken naar het park om te genieten van het mooie weer.

Door Merel Zuijderwijk

Vanuit de verte ziet het grasveld rond de Witte Villa eruit als een weiland vol schapen.

Grote drukte

Zodra je het park binnenloopt komt de geur van wiet je neus binnen en is het moeilijk om mensen te verstaan door alle boxjes met muziek en de druk kletsende mensenmassa. Iedereen is vrolijk aan het picknicken of ligt met een groep vrienden in het gras. Kinderen rijden rond op stepjes of skateboards en sommige mensen doen yoga in rustiger delen van het park. De meeste mensen hebben zich rondom de Witte Villa verzameld. Een werknemer van het paviljoen vertelt dat het vorige week net zo druk was met schaatsers en sleeënde kinderen. Onze take-away was een soort après-ski-hut vorig weekend”, vertelt de werknemer, die nu in zijn T-shirt alle mensen naar de afhaalplek stuurt.

Covid lijkt ver weg

Wanneer je niet beter zou weten, zou je denken dat corona helemaal niet bestond. De groepen mensen zitten op redelijke afstand van elkaar, maar veel groepen zijn met tien man naar het park gekomen. Veel mensen laten ook weten dat ze het fijn vinden om weer onder de mensen te zijn en wel even klaar zijn met de coronaregels. Een vrouw die met een strandstoel en een wijntje een plekje heeft gevonden aan de rand van de mensenmassa zegt: De coronaregels zijn heel erg tegenstrijdig. Ik heb me er altijd goed aan gehouden, maar nu is de maat vol. In de supermarkt kom ik ook heel veel mensen tegen, in de buitenlucht moet dit gewoon kunnen. Ik ga hier niet spastisch over doen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Sonsbeekpark - Merel Zuijderwijk

Handhaving

Omdat er zoveel mensen zijn rijden er handhaving busjes rond. Enkelen kijken kort verschrikt op wanneer de busjes langsrijden, maar er wordt niet ingegrepen. Sommige mensen zoeken een rustiger plekje op in het park. Een groepje studenten dat apart zit, vertelt dat ze het gewoon fijner vonden om een zitplaats voor zichzelf te hebben, ze zitten niet apart in verband met de coronaregels. Een paar ouders laat weten wel dat ze hun kinderen in een minder druk deel van het park laten spelen omdat ze het onverantwoordelijk vinden om bij zoveel mensen te gaan zitten.

Ook nog picknicken in het weekend

De verwachting is dat de drukte de komende week nog wel aan zal houden. “Zolang het lekker weer blijft willen mensen toch genieten van de zon”, wordt er gezegd bij het Sonsbeek paviljoen. De vraag is wel of de politie de sirenes uitlaat in het weekend of dat er dan wel wordt ingegrepen door de drukte.

Sonsbeekpark

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen