Duurzame kleding van DierbaarGoed nu ook online te koop

Foto: Judy Cerfontaine

Wie op zoek is naar eigenzinnige kleding van restmaterialen of van leftovers uit de mode-industrie, is welkom in het atelier van het Arnhemse duurzame label DierbaarGoed.

Sinds eind vorig jaar kan de kledingcollectie ook vanuit huis (coronaproof) worden bewonderd, via de webshop van DierbaarGoed; www.dierbaargoedarnhem.nl.

In de webshop kun je rondneuzen in de collectie van DierbaarGoed. Je vindt er jassen, jacks, jurken, sweaters, truien, tops, kleding gemaakt van geupcycled spijkergoed  en natuurlijk ook mondkapjes, gemaakt van reststoffen. De wintercollectie bestaat uit jassen, (wollen) mutsen, wanten en sjaals. De meeste kledingstukken zijn uniek, omdat er maar één van gemaakt is.

Naar wens gemaakt

Ook maakt DierbaarGoed naar wens van bestaande kleding een ‘vernieuwd’ uniek kledingstuk, speciaal voor die klant en op het lijf geschreven. Hiermee krijgt een kledingstuk een tweede leven. Bijzondere voorbeelden zijn in de webshop te zien, in het menu-item Gemaakt naar wens.

Kledingindustrie

duurzame kledingDe afgelopen decennia is de kledingindustrie verworden tot een wegwerpindustrie. Mode verandert razendsnel. Ieder seizoen wordt een flink deel van nieuwe collecties niet verkocht, maar vernietigd om plaats te maken voor de volgende collectie. Veel kleding wordt gemakkelijk gekocht, is van slechte kwaliteit, wordt amper gedragen en weer weggegooid. De arbeidsomstandigheden zijn erbarmelijk en de milieubelasting is groot.

Anders

DierbaarGoed doet het graag anders. Eigenaar Judy Cerfontaine: “Wij werken met kleding en stoffen die er al zijn en maken alle kleding in het atelier in Arnhem. Er is zoveel  goed materiaal en zoveel goede kleding die weggegooid wordt. Kijken wat er is en daar iets moois van maken, dat gaat helemaal vanzelf!”

Webshop

De webshop www.dierbaargoedarnhem.nl is een mooie etalage om de kleding van DierbaarGoed te bekijken en natuurlijk te bestellen. Maar je bent ook altijd welkom in het atelier om rond te kijken en te passen. Of om langs te komen met een kledingstuk dat je graag een tweede leven gunt. DierbaarGoed vind je in de Arnoudstraat 7 in Arnhem.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden