Vakbond AVV vraagt op verzoek personeel bankroet Miss Etam aan

Foto: Miss Etam Utrecht

Vakbond AVV (Alternatief voor Vakbond) beschuldigt eigenaar Martijn Rozenboom van van Miss Etam van wanbeheer en vraagt het faillissement van de in 1923 opgerichte keten voor damesmode aan.

Het bedrijf heeft al uitstel van betaling aangevraagd.

Belgische modegigant

Tot deze zomer maakte Miss Etam deel uit van de Belgische modegigant FNG. Na het faillissement van FNG nam zogenaamde bedrijvendokter Rozenboom de Nederlandse tak van het merk in september over voor €7,8 miljoen. Hij sloot vervolgens tientallen winkels, maakte geen salaris over en verkocht de retailformules Claudia Sträter en Expresso die ook tot de boedel van FNG behoorden al snel door. Vakbond AVV zette Rozenboom toen in de media weg als ‘een kwakzalver uit de Middeleeuwen, die zonder verdoving je been afzet en er dan achter komt dat het ‘t verkeerde been was.’
AVV vermoedt dat de gang van zaken rond coronasteun nu als excuus wordt gebruikt om die saneringen er alsnog door te duwen. “De medewerkers hebben een zware tijd achter de rug en willen zo snel mogelijk van Rozenboom af,” zegt  AVV-bestuurder Martin Pikaart.

Personeel is het zat

Nu zijn het de werknemers van Miss Etam die AVV vroegen het faillissement aan te vragen. Zij hebben er geen vertrouwen meer in dat de continuïteit van de onderneming bij eigenaar Rozenboom in goede handen is. De salarissen over januari zijn niet uitbetaald, waardoor ze in de knel komen en ook andere rekeningen staan lange tijd open. Rozenboom heeft de onderneming al vergaand ontmanteld en werknemers “willen snel een einde aan deze lijdensweg,” aldus de vakbond.

Vestigingen in Arnhem

In Arnhem zijn nu nog maar twee vestigingen van Miss Etam: in winkelcentrum Presikhaaf en in winkelcentrum Kronenburg. De vestiging van Miss Etam in het centrum van Arnhem aan de Ketelstraat 36 sloot op zaterdag 17 januari.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden