Europese partij Volt in maart op Arnhemse kieslijsten

Foto: Volt

De Europese partij Volt staat bij de Kamerverkiezingen van 17 maart voor het eerst op de kieslijst in Arnhem en ook in de rest van Nederland. De partij heeft als eerste van de nieuw ingeschreven partijen in alle twintig Nederlandse kiesdistricten het vereiste aantal ondersteuningsverklaringen opgehaald.

In totaal werden in drie weken tijd meer dan duizend handtekeningen verzameld.

Enige partij actief in alle landen van Europa

Om mee te mogen doen aan de verkiezingen moet elke nieuwe politieke partij aantonen dat zij door voldoende burgers wordt gesteund. Daarom moeten per kieskring ondersteuningsverklaringen verzameld worden. In elk van de twintig kieskringen waar ten minste dertig van dergelijke verklaringen verzameld zijn, komt de partij op het stembiljet. Inmiddels heeft Volt er door het hele land genoeg bemachtigd. Lijsttrekker van de eerste en enige partij die actief is in alle landen van Europa is Laurens Dassen.

Niet alles alleen op te lossen

Volgens Dassen is die wijdverspreide aanwezigheid van belang omdat er steeds meer op ons afkomt dat niet meer nationaal te beheersen is. “Met 450 miljoen Europeanen kunnen we sneller veel meer bereiken op het gebied van klimaat, cyberveiligheid, criminaliteit, vluchtelingenopvang, welvaartsverdeling en de macht van de grote technologiebedrijven. Daarom wil Volt in alle landen met één visie in de politiek meepraten. Dus ook in de Tweede Kamer,” zegt hij in een persbericht. “Heel veel jonge mensen voelen zich aangetrokken tot Volt, juist omdat de partij over grenzen heen denkt, doet en contacten heeft. Ook ouderen die willen dat hun kinderen en kleinkinderen dezelfde kansen krijgen als zij zelf hebben gehad.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen