Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen bepleit landelijk vuurwerkverbod

Foto: Gemeente Nijmegen

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen roept het kabinet op publieksvuurwerk definitief te verbieden met Oud en Nieuw. Deze jaarwisseling was vanwege corona een verbod ingesteld.

Op basis van hoe Oud en nieuw is verlopen vindt Bruls, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, het tijd dat ieder jaar zo’n verbod moet gelden.

Zich keurig aan de regels gehouden

“De eerste tekenen van het vuurwerkverbod smaken er bij mij naar dat we dit blijven doorzetten,” zegt Bruls tegen Omroep Gelderland. “Wat Nijmegen betreft sowieso, maar ik zou zeggen tegen het kabinet: Nu echt doorzetten, voor het hele land een vuurwerkverbod. Ook voor volgend jaar.”

Minder naar het ziekenhuis

Over de hele linie waren er minder incidenten, stelt Bruls. “Je ziet nu al dat een heleboel mensen zich keurig aan de regels houden. Dus dankzij hen hebben we nu veel minder mensen die naar het ziekenhuis of de huisartsenpost moesten. Dat was natuurlijk ons belangrijkste doel, om te zorgen dat we die zorg zoveel mogelijk konden ontlasten. Het lijkt erop, zeg ik voorzichtig, dat het gelukt is.”

Geweld tegen politie

Verder hekelt Bruls tegenover Omroep Gelderland het geweld tegen de politie waarvan ook dit nieuwjaar sprake was. “Daar kan ik niet aan wennen en daar moeten we streng tegen op blijven treden.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden