Speciale webinars voor sportaanbieders

Foto: SML

De sportwereld bevindt zich in vreemde, onvoorspelbare tijden die vragen om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis.

Om jouw sportorganisatie hierbij te ondersteunen ben je van harte uitgenodigd voor een of meerdere van de georganiseerde (kosteloze) webinars in november en december. Tijdens deze webinars wordt jouw sportorganisatie, in groepsverband, concreet op weg geholpen aan de hand van een breed scala aan thema’s. De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan voor jouw organisatie.

Uitnodiging interactieve webinars

1.Sociale veiligheid: Onder leiding van Gerda Arends (24-11) en Ine Klosters (7-12)

Het is een kunst om je leden een veilig gevoel op de club te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens het sporten. Hoe kan jouw sportorganisatie invulling geven aan een actief beleid voor sociale veiligheid?

2. Gezonde sportomgeving: Onder leiding van Silvia Bos (24-11)

Is het eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat jullie sportclub voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. Het webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportorganisatie relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

3. Financieel gezond de crisis door 2.0: Onder leiding van Peter van Baak

Tijdens dit interactieve webinar wordt jouw sportorganisatie bijgepraat over de gevolgen van de crisis en de mogelijkheden hier weer gezond uit te komen. Je komt tot nieuwe inzichten en kan al direct de eerste, concrete stappen maken om de komende 12 maanden financieel gezond te blijven.

4. Beetje opvoeder: Onder leiding van Wouter Schols

Training geven en coachen van een team of individu is leuk maar ook een hele uitdaging. Venijn, grote emoties of grote monden, gedoe in het team, het kan allemaal voorkomen met een groep kinderen. Dat is een hele kunst, dat begeleiden van jonge sporters. Inspiratie en hulp daarbij kan soms heel handig zijn. In deze online scholing gaan we daarmee aan de slag, zodat jij vol energie en ideeën kan coachen en training geven.

5. Vier inzichten voor de verenigingsscheidsrechter: Onder leiding van Sander de Brito Roque

Elke sport, of het nu amateursport of topsport is, vraagt om enthousiaste scheidsrechters. Mensen met passie voor de sport, die ervoor zorgen dat regels correct toegepast worden en sporters met plezier kunnen sporten. Want dát is waar sport uiteindelijk om draait: samen plezier beleven! Maar hoe zorg je ervoor dat sporten een positieve ervaring is voor alle betrokkenen?

6. Modern besturen: Onder leiding van Hans van Egdom

Staan jullie als bestuur stil bij de veranderde omgeving, bij kansen of bedreigingen voor je club? Hoe gaat het met het reilen en zeilen van de vereniging én met de toekomstbestendigheid? Hoe ga je als bestuur om met zaken als leiderschap, optimale samenstelling, het uitnodigen van nieuwe bestuursleden en positieve positionering?

7. Jouw club klaar voor de toekomst: Onder leiding van Lutger Brenninkmeijer

Hoe ziet jouw club er over tien jaar uit? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Welke ambities heb je voor jouw sportorganisatie en hoe realiseer je deze? We dromen graag over de toekomst – maar het liefst maken we van die dromen werkelijkheid.

8. Duurzame sportaccommodatie: Onder leiding van Robert den Ouden

Waar liggen voor sportorganisaties mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Je krijgt inzicht in de urgentie en toepassingen van duurzaamheid, over mogelijkheden voor financiering én hoe jij dit kan realiseren.

9. Communicatie, juist nu maar hoe? Onder leiding van Martin van Berkel

Communicatie is belangrijk voor iedere sportorganisatie. Maar hoe houd je jouw leden nou op een juiste manier op de hoogte en in welke frequentie? Tijdens dit webinar wordt jouw sportorganisatie concreet op weg geholpen om communicatie optimaal in te zetten in tijden van corona. Dit webinar bevat vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan.

10. Vrijwilligersmanagement: Onder leiding van Evelyn van der Haar

Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.

Aanmelden

In de uitnodiging zie je wanneer welke webinar wordt gegeven, lees je meer informatie over de inhoud van de webinars en kan je je ook meteen opgeven. Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één sportorganisatie deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis meteen delen en makkelijk samen toepassen. Om aan te melden klik je in het schema op pagina 1, op de naam van het webinar.

Na aanmelding krijg je een hyperlink toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot het desbetreffende webinar. Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jou zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden