Spullen delen versterkt de band tussen buurtgenoten

Foto: Shutterstock

Martijn Arents en Angelique Martinus zijn het spullendeelplatform ShareYou gestart. Daarmee willen zij zoveel mensen mogelijk stimuleren om deel te nemen aan de circulaire economie en de deeleconomie.

Samen spullen delen heeft ook sociale voordelen.

Bijverdienen

We hebben allemaal spullen in huis die we maar een paar keer per jaar gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine, een grasmaaier, een kruiwagen, een aanhanger of een partytent. Waarom moeten we deze spullen allemaal zelf kopen terwijl je buurtgenoten deze spullen waarschijnlijk ook in huis hebben en ze willen delen of verhuren? Je spullen delen is duurzaam, goed voor het milieu en je hoeft minder geld te besteden voor de aanschaf van nieuwe producten. Door je spullen te delen of te verhuren kun je ook nog een centje bijverdienen. Op spullendeelplatform ShareYou.nl kunnen gebruikers hun spullen delen of verhuren aan hun buurtgenoten.

Bewuster kopen

ShareyouOprichters Martijn Arents en Angelique Martinus:  “Consumenten moeten bewuster gaan kopen en producenten moeten gestimuleerd worden om producten te maken met een langere levensduur. Alleen samen kunnen we de productie van goederen terugdringen waardoor het milieu minder zwaar wordt belast. Samen spullen delen heeft ook sociale voordelen, het brengt namelijk mensen bij elkaar en het versterkt de sociale band tussen buurtgenoten. Delen op basis van vertrouwen wordt daardoor makkelijker.”

Jaar gratis lid

De startup van het spullendeelplatform ShareYou vindt plaats rondom Arnhem. Wil jij ook je spullen delen via ShareYou.nl, maak dan gebruik van een gratis lidmaatschap van één jaar zonder verplichtingen. Gebruik hiervoor de kortingscode: delen=duurzaam
Voor meer informatie: www.shareyou.nl

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden