McDonald’s helpt de Nederlandse filiaalhouders door coronacrisis

Foto: Overbetuwe Nieuws

De coronacrisis heeft er stevig ingehakt bij sommige franchiseondernemers van McDonald’s in Nederland. Toch zal er volgens de fastfoodketen geen enkele Nederlandse filiaalhouder omvallen.

McDonald’s komt zelf met financiële steun om getroffen ondernemers overeind te houden. Het bedrijf gaat geen filialen sluiten, maar wil komende tijd juist verder groeien en meer restaurants openen.

Omzetval

Een woordvoerster van McDonald’s kan niet zeggen hoe groot de omzetval de afgelopen maanden precies was in Nederland. Ze benadrukt dat de situatie sterk verschilt per franchiseondernemer. In de filialen van McDonald’s kon door de coronamaatregelen een tijd lang niet gegeten worden. Gedurende de crisis waren de restaurants wel geopend voor bijvoorbeeld de McDrive of bezorging bij mensen thuis.
De zegsvrouw wijst erop dat getroffen franchiseondernemers een beroep kunnen doen op de steunmaatregelen van de Nederlandse overheid. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is er vanuit McDonald’s zelf ondersteuning mogelijk.

In Arnhem

Er zijn vijf vestigingen van McDonald’s in Arnhem. Die zijn aan de Rijnstraat 36, de Oude Stationsstraat 30, Batavierenweg 29, in de Kronenburgpassage 104 en aan Ringoven 13. Ook die blijven dus allemaal open.

Herstel al zichtbaar

Vanuit de Verenigde Staten kwamen onlangs al tweede-kwartaal resultaten naar buiten van McDonald’s wereldwijd. Het fastfoodconcern zag de vergelijkbare verkopen door de crisis met bijna een kwart kelderen. Maar tijdens de voorbije periode was er ook al herstel zichtbaar en eind juni was 96 procent van alle McDonald’s-vestigingen wereldwijd weer open.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden