Voedselbank heeft hulp nodig voor steun aan kinderen

Foto: kinderen van de voedselbank

Door de coronacrisis is ook de hulp aan kinderen uit gezinnen met heel weinig geld in de knoei gekomen. Financiële hulp van bedrijven is vrijwel stilgevallen.

De stichting Kinderen van de Voedselbank voert naar eigen zeggen koortsachtig overleg met het ministerie van Sociale Zaken, Kamerleden, provincies en gemeenten om te kijken of er extra geld kan worden vrijgemaakt.

Kinderen van de Voedselbankvoedselbank

“De regering heeft terecht miljoenen uitgedeeld aan organisaties die jaarlijks al miljoenen krijgen. Wij hebben altijd geprobeerd onze eigen broek op te houden, maar dat gaat nu niet meer,” zegt voorzitter Maurice van der Ven. De financiële hulp van bedrijven is volgens hem vrijwel stilgevallen en ook komt er veel minder geld binnen via bijvoorbeeld particulieren en kerken.

Hulp in natura

Kinderen van de Voedselbank biedt jaarlijks hulp in natura aan tienduizenden kinderen. Die is een van de grootste non-profitorganisaties van Nederland op het gebied van de bestrijding van kinderarmoede. Zo verstrekt de stichting pakketten met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een paar nieuwe boeken.
“Voor kinderen die altijd van ‘gebruikt’ moeten leven is dat een dankbaar geschenk,” aldus Van der Ven. “Nieuw en eigentijds poetst hun gevoel van eigenwaarde enorm op.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden