Dit weekend toe- en afrit A12 bij Ede/Wageningen afgesloten

Foto: Gemeente Ede

De toe- en afrit A12 voor Wageningen en Ede is vanaf vrijdagavond 19 juni 20.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend 5.00 uur afgesloten. De rijbaan van de Dr. W. Dreeslaan richting Wageningen wordt omgebouwd.

Er wordt gewerkt aan het viaduct Poortwachter.

Weekendwerkzaamheden

Vanaf vrijdagavond 19 juni 20.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend 5.00 uur wordt de rijbaan van de Dr. W. Dreeslaan richting Wageningen omgebouwd. Er wordt gewerkt aan het viaduct Poortwachter. Verkeer van en naar Wageningen blijft gedurende het weekend in beide richtingen mogelijk over één rijstrook. De toe- en afrit aan de zuidzijde van de A12 (vanaf Utrecht en richting Arnhem) zijn het hele weekend afgesloten. De omleidingsroutes om Ede te bereiken of te verlaten zijn ter plaatse met borden aangegeven.

Poortwachter

 De komende tijd vindt er een aantal werkzaamheden plaats in de buurt van de Poortwachter en de A12. Weggebruikers kunnen hier hinder van ondervinden. De afrit vanuit Utrecht en de oprit richting Arnhem aan de zuidzijde van de A12 bij Ede zijn het weekend van 19 juni afgesloten. Daarnaast vinden er in juni en juli avond- en nachtwerkzaamheden plaats die geluids- en trillingshinder kunnen veroorzaken.

Nieuwe onderdoorgang voor de Maanderdijk

Aan de zuidkant wordt de Parklaan via het kruispunt bij de Poortwachter verbonden met de A12. Om deze ontsluiting mogelijk te maken, moet de huidige toe- en afrit ‘omgeklapt’ worden. Aannemer Heijmans Infra BV werkt de komende periode onder andere aan de bouw van de nieuwe onderdoorgang voor de Maanderdijk. Deze tunnel komt onder de nieuwe afrit vanaf Utrecht en toerit naar Arnhem te liggen. Die zorgt ervoor dat de Maanderdijk bereikbaar blijft in de toekomst. Ook wordt er aan de Dr. W. Dreeslaan gewerkt om de afslag naar Arnhem te kunnen aanleggen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden