112

Pas op voor nepcollectes in coronatijd

Foto: Collecte

De afgelopen week waren er  verschillende meldingen dat over collectes voor alle corona patiënten. Pas op, want er wordt helemaal niet gecollecteerd, door wie dan ook, tot aan Pasen.

Alle collectes aan de deur zijn dus geen echte goede doelen.

Collectes afgebroken

De goede doelen die de komende weken op de plannen staan om te collecteren komen dus niet langs. Zij hebben dit besluit zelf genomen.
Amnesty International heeft vorige week donderdag de collecte afgebroken. ReumaNederland, ZOA, Fonds Gehandicaptensport en de Hartstichting volgen die lijn. Zij zullen de komende weken niet komen collecteren.

Nep collectes

De afgelopen dagen komen er ook veel berichten langs. Een voorbeeld is dat het Rode Kruis zou collecteren voor alle corona patiënten. Dit klopt niet. Het kan zijn dat ze heel erg officieel overkomen.
Twijfel je? Bel dan gewoon de organisatie van wie ze zeggen te zijn. Zij zullen ook laten weten dat de persoon bij jou aan de deur misbruik maakt van de huidige situatie. Geef dus geen geld.

Steun belangrijke collectes digitaal

De jaarlijkse collecte voor de goede doelen is enorm belangrijk. Het is hun grootste inkomstenbron voor het werk dat ze verrichten. Ze vinden dat het welzijn van alle mensen in Nederland voorop staat. Daarom hebben ze besloten niet langs de deuren te gaan.
Toch doen ze een oproep aan alle mensen in Nederland. Wil je toch het goede doel steunen dat langs de deuren zou komen? Doe dat dan digitaal. Op die manier kan het goede doel toch nog haar werk doen, maar hoeft er niemand naar buiten. Kijk op de website van het goede doel naar keuze voor alle informatie over online doneren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden