CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt bij Jansbeek Lezing

Foto: Pieter Omtzigt

De Jansbeek Lezing verwelkomt een gedreven spreker, CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij zal onder andere spreken over het functioneren van de rechtsstaat, de democratie en de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst.

Omtzigt wordt sterk gedreven door sociale rechtvaardigheid. Hij zal iedereen ongetwijfeld meenemen in zijn kruistochten tegen onrecht.

Waanzinnig jaar

Het Kamerlid is tien jaar getrouwd met zijn Syrisch-orthodoxe echtgenote uit Turkije. Zij is CDA-fractievoorzitter in Enschede. Samen hebben ze vier kinderen. De wereldpolitiek is heel dichtbij als ze in de kerk met vluchtelingen spreken.
Omtzigt heeft een hectisch jaar achter de rug. Hij heeft geen vrienden gemaakt in Azerbedjan en Malta met zijn onderzoekswerk. Maar ook privé had hij een zwaar jaar, door het overlijden van zijn vader en zijn schoonvader.

Vergeten idealen

Pieter Omtzigt is lid van de Tweede Kamer en Europarlementarier. Hij wordt sterk gedreven door sociale rechtvaardigheid. Als een terriër heeft hij zich vastgebeten in de corruptie op Malta, na de dood van een lokale onderzoeksjournaliste, het drama van de zorgtoeslagen en een goede regeling voor de pensioenen. “Het lijkt alsof wij in Den Haag sturen op modeluitkomsten. Ik denk dat we daar te ver in gaan. En dat zeg ik als econometrist. Zo komt het primaat van de politiek bij de planbureaus. Ik zie in Den Haag een verabsolutering van ‘als een model zegt dat het goed is, dan doen we het’.’ ‘Ja duuh!’ Politieke partijen sturen met modellen, maar zijn hun idealen over de samenleving kwijtgeraakt,” aldus Omtzigt.

Informatie

De Jansbeek Lezing met Pieter Omtzigt is op maandagavond 10 februari om 20.00 uur.

Locatie: De Waalse Kerk (de kleine kerk aan de Jansbeek naast het politiebureau) aan de Gasthuisstraat 1.
Reserveren kan via hier of telefoonnummer 06-24723206.
Toegangsprijs:  €8 (met Gelrepas € 5). Te betalen aan de deur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden