Informatie RIVM over het coronavirus

Foto: RIVM

In de stad Wuhan in China is bij een groep patiënten met een longontsteking een nieuw virus vastgesteld. Het virus is van het type coronavirussen en heeft de naam 2019-nCoV gekregen.

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.

Longontsteking

Mensen die uit de regio Wuhan komen en koorts en luchtwegklachten hebben (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking), kunnen telefonisch contact opnemen met de huisarts. Geef dan ook aan wanneer je de regio Wuhan bezocht hebt.

Alle informatie die er op dit moment is over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM:

Activiteiten GGD

GGD Gelderland-Midden houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) informeert de GGD over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen. Als dat nodig is adviseert de GGD ons wat wij kunnen doen. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om maatregelen te nemen.

Heeft u vragen over het coronavirus kijk dan op de website van het RIVM. Kunt u daar niet de antwoorden op uw vragen vinden, bel dan met GGD Gelderland-Midden, bereikbaar tussen 8.30 – 17.00 uur op 0800 8446 000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden