Terugroepactie Lidl Kania Oregano om PA’s

Foto: Lidl

Supermarktketen Lidl roept gedroogde oregano van het merk Kania terug. In de oregano kan een te hoog gehalte pyrrolizidine-alkaloïden (PA’s) bevatten.

Langdurige inname van PA’s kan leiden tot leverschade.

Leverschade

De terugroepactie geldt voor de Kania Oregano met EAN code 20000400 met lotnummers 9158BA en 9158CA en THT datum 06.2022. In deze oregano is een te hoog gehalte pyrrolizidine-alkaloïden (PA’s) aangetroffen. PA’s zijn natuurlijke bestanddelen van planten, die door de planten worden gevormd als bescherming tegen natuurlijke vijanden.

Bij langdurige inname van pyrrolizidine-alkaloïden is het mogelijk dat leverschade ontstaat, en daarom is er een maximumwaarde aan PA’s in een product vastgesteld. Het blijkt dat het gehalte PA’s in het product te hoog is, en het product word daarom teruggeroepen.

Niet gebruiken, maar terugbrengen

Heb je de Kania gedroogde oregano, met de genoemde lotnummers en THT-datum? Gebruik het product dan niet meer. Je kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Lidl. Het aankoopbedrag krijg je terug.

Wilt je meer weten over de terugroepactie van Kania Oregano door Lidl? Neem dan contact op met de kantenservice van Lidl via telefoonnummer 020 – 709 50 39, of per e-mail via [email protected]

oregano

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden