Zaterdag 25 januari Open Dag Produs Praktijkonderwijs

Foto: Produs

Produs houdt zaterdag 25 januari van 10.00 tot 13.00 uur Open dag. Produs is dé middelbare school voor praktijkonderwijs voor Arnhem en de Overbetuwe. De Open dag is bedoeld voor kinderen die mogelijk een praktijkonderwijsadvies krijgen.

Ouders en andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Ruim aanbod vakopleidingen

Kinderen die de open dag bezoeken kunnen meteen zelf de handen uit de mouwen steken. Dat past bij Produs, want het motto van de school is ‘leren door te doen’. Naast theorievakken staan er veel praktijkvakken op het rooster. Tijdens de opleiding worden stages steeds belangrijker. In de onderbouw ontdekken de leerlingen wat ze later willen worden. In de eerste klas bezoeken ze bijvoorbeeld woonzorgcentrum Eimersstaete en in de tweede klas hebben ze een stage in een supermarkt. Daardoor maken ze in de derde klas een goed doordachte keuze voor een richting in de bovenbouw. Produs heeft een ruim aanbod aan vakopleidingen.

Naar betaalde baan of mbo

De meeste leerlingen verlaten Produs met een betaalde baan, vaak bij het laatste stagebedrijf. Andere leerlingen stromen door naar het mbo. Op Produs is het mogelijk vakken op vmbo-niveau te doen en uiteindelijk ook een vmbo-certificaat te halen. Steeds meer leerlingen volgen de Entree-opleiding van het mbo, die Produs in de vijfde en zesde klas aanbiedt.

Echte kleinschaligheid

Kiezen voor Produs is kiezen voor echte kleinschaligheid. Klassen zijn klein (circa vijftien leerlingen) en de docenten zijn zeer betrokken. Iedere dag begint bij de mentor, die de dag doorneemt en persoonlijke aandacht heeft voor zijn/haar leerlingen. Leerlingen voelen zich veilig en geborgen op Produs. Dat komt hun leerprestaties ten goede. Binnen de lessen werken de leerlingen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau aan de hand van een individueel ontwikkelingsplan. Tijdens coachinggesprekken bespreken ze met de mentor wat goed gaat en wat beter kan.

Ouders belangrijk

Ouders hebben een belangrijke rol op Produs. Het schooljaar begint met een kennismakingsgesprek en daarna zijn er driehoeksgesprekken, waarin de leerling vertelt hoe het gaat op school. Tussendoor is er telefoon- en appcontact. In de eerste klas komt de mentor op huisbezoek.

Open dag

De open dag van Produs vindt plaats op zaterdag 25 januari van 10 tot 13.00 uur aan de Leidenweg 60 in Arnhem-Zuid. Het is ongeveer een kwartier met de bus (5, 6, 56) vanaf Arnhem Centraal.
Wie verhinderd is tijdens de open dag  of een persoonlijk gesprek wil, kan bellen naar 026 – 320 88 30. Meer info vind je hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden