Schrijf een kerstkaart aan de WOII veteranen in Engeland

Met de actie ‘Merry Christmas Mr. Veteran!’ roept de Market Garden Foundation inwoners uit de Airborne regio op om een kerstkaart te schrijven aan de Arnhem en WOII veteranen in Engeland.

Op 5 december vieren de veteranen hun traditionele kerstlunch in Londen, georganiseerd door de Taxi Charity for Militatry Veterans. Daar zullen de kaarten voor de veteranen op tafel liggen. De kaarten moeten vóór 1 december binnen te zijn, zodat de veteranen ze op tijd ontvangen.

Tot tranen geroerd

Hiermee herhaalt de Market Garden Foundation de zeer succesvolle Ruim 200 kerstwensen onderweg voor de Britse veteranen van 2018. “Vorig jaar hebben we via het Airborne Museum, ruim tweehonderd kerstkaarten op de gedekte kersttafels neergelegd” aldus initiatiefnemer Frans Ammerlaan. “De veteranen waren tot tranen toe geroerd door dit mooie gebaar uit Nederland.”

Gelet op de grote belangstelling voor de aanwezigheid van de veteranen bij de 75e herdenking afgelopen september, verwacht Ammerlaan weer een groot aantal kaarten: “Begin december neem ik de kaarten weer mee naar Londen. De lunch is dit jaar ruim een week eerder dan andere jaren, maar zal daarom zeker niet minder veteranen tellen. De 75e herdenking heeft velen weer samengebracht.” aldus de Nederlandse vertegenwoordiger van de Britse Taxi Charity organisatie.

Kaarten vóór 1 december binnen

De kerstkaarten, tekeningen en brieven kunnen dit jaar worden ingeleverd bij  bij Airborne at the Bridge in Arnhem en Meijer & Siegers in Oosterbeek, waar kaarten klaarliggen/verkrijgbaar zijn. Kaarten, brieven, tekeningen kunnen ook per post worden opgestuurd naar:

  • Merry Christmas Mr. Veteran,
  • Postbus 30,
  • 6860 AA Oosterbeek.

De kaarten moeten vóór 1 december binnen te zijn.  De actie wordt van harte ondersteund door de Airborne Wandeltocht, het Airborne Museum en de Stichting Airborne Herdenkingen en Omroep Gelderland.

Taxi Charity

Het doel van de Britse Taxi Charity organisatie is simpel: ‘het zich ten volle inzetten voor het welbevinden van militaire veteranen’. Dat doet deze organisatie al sedert 1948. Beschermpersonen zijn o.a. Dame Vera Lynn en Joanna Lumley.

Chauffeurs van de Taxi Charity brengen jaarlijks vele WOII veteranen naar de toenmalige slagvelden en herdenkingscentra in Europa, zodat dezen hun kameraden kunnen herdenken. De chauffeurs doen dit als onbezoldigd vrijwilliger en eren daarmee de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor onze vrede. Ook dit jaar brachten zij veteranen naar Wageningen, Oosterbeek en Arnhem.

Naast deze trips organiseert de Taxi Charity diverse bijeenkomsten in Engeland om ook die veteranen bij elkaar te brengen die onvoldoende in staat zijn om deze buitenlandse bezoeken af te leggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen