112

Inbraakpreventie door middel van tekstwagens

Van 7 tot en met 13 oktober staan er in het kader van de Week van de Veiligheid langs verschillende Arnhemse wegen tekstwagens met een boodschap over inbraakpreventie.

Het aantal woninginbraken is de afgelopen vijf jaar afgenomen. De gemeente Arnhem en de politie willen graag dat deze daling doorzet. Wanneer de nachten langer worden, zijn er meer inbraken. De tekstwagens zijn een geheugensteuntje om een inbraak tijdens donkere dagen te voorkomen. Op de wagens is de tekst: ‘Geef inbrekers geen kans. Bel 112 bij verdachte situaties’ te lezen.

Tekstwagens in de wijk

Naast de Week van de Veiligheid worden de tekstwagens ingezet om inwoners bewust te maken van de toename van het aantal inbraken in hun buurt of wijk. Inbrekers slaan vaker toe in buurten die zij al kennen. Via de wagens worden inwoners opgeroepen extra alert te zijn en verdachte zaken te melden bij de politie. Het Team Leefomgeving van de gemeente bekijkt samen met de wijkagent of, waar en wanneer de tekstwagens worden ingezet.

Deur op slot

Doe ramen dicht en de deur op slot als u weggaat uit huis. Ook als u maar heel even weg bent. U vindt meer informatie en preventietips op de pagina ‘Woninginbraak’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden