Salmonella gevonden bij eieren uit Spanje

Foto: pexels

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat een partij eieren uit Spanje besmet is met de Salmonella bacterie.

De kans dat de eieren verkocht zijn in de grotere supermarktketens is klein.

Horeca ook gewaarschuwd

De waarschuwing geldt voor een partij eieren met de opdruk 3-ES-4624944A. Deze eieren zijn verkocht bij toko’s, buurtsupermarkten en marktkramen. Ook horecabedrijven kunnen deze eieren geleverd hebben gekregen. De informatie over de grootte van de partij, en waar deze eieren verkocht zijn, is echter nog niet volledig.

Aan de buitenkant

Het eten van producten die besmet zijn met Salmonella kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat risico is groter bij kleine kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand. De Salmonella is bij deze eieren aangetroffen aan de buitenkant van de eieren. Het gebruik van de eieren kan daardoor ook schadelijk zijn als na contact met de eieren niet direct de handen gewassen worden. Er kan dan kruisbesmetting op andere producten optreden, mogelijk ook producten die niet verhit worden.

Handen wassen

De NVWA raadt u aan om na het aanraken van de eieren de handen te wassen. Heeft u deze eieren gekocht en heeft u klachten als koorts, buikpijn en diarree binnen 6 tot 48 uur gekregen, raadpleeg dan uw huisarts.

Voor meer informatie: Veiligheidswaarschuwing eieren uit Spanje

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden