Ga je mee naar het Democratiefestival?

Foto: VNG

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vindt op het eiland Veur Lent bij Nijmegen het Democratiefestival plaats. Burgemeester Marcouch en een aantal wethouders en raadsleden bezoeken het festival.

Ze nodigen vijftig Arnhemmers uit om mee te gaan. Gaat u mee?

Wat is het Democratiefestival?

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. Dit festival wordt voor de eerste keer georganiseerd in Nederland. Dit is een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar de burgers samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. U kunt het festival op eigen gelegenheid bezoeken en opgeven via www.democratiefestival.nu, maar u kunt ook samen met andere inwoners van Arnhem én de burgemeester, wethouders en raadsleden meegaan in de bus naar Lent. Dat geeft de gelegenheid om samen over democratie te praten en het festival mee te maken. Hiervoor kunt u zich opgeven via het mailadres: [email protected].

Festivalsfeer en gratis

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De bedoeling is een ontspannen festival in zomerse sfeer. Er zijn debatten, workshops, lezingen en excursies, muziek en cabaret. Dus, gelegenheid genoeg om van mening te wisselen, praktische tips te delen, inspiratie op te doen en een gezellige dag te hebben in een informele festivalsfeer. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en ook genieten van muziek.

Het Democratiefestival biedt voor iedereen interessante dingen.  Er zijn kinderzones, excursies, sportveldjes en diverse programmaonderdelen. Personen jonger dan 16 jaar mogen het terrein alleen betreden onder begeleiding van een ouder en/of voogd.

Deelnemers en muziek

Er zijn vele bestuurders aanwezig, zoals bijvoorbeeld Kajsa Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). Ook bekende Nederlanders als publicist Hugo Borst, historicus Maarten van Rossem, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en schrijver Herman Pleij. De presentatie is in handen van Eric Corton, Eva Cleven, Ajouad el Miloudi en Anita Witzier. Muziek komt van de Tante Joke Karaoke Band, Merol, Danny Vera en Donna Fraser en Band. Het eerste Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Meer informatie vindt u op: www.democratiefestival.nu.

Aanmelden

Bent u een van de vijftig inwoners die met het Arnhemse stadsbestuur meegaat in de bus naar dit festival? Meldt u zich dan snel aan via [email protected]. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie over het vervoer en het programma.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden