Arnhemmers maken kennis met haring Nieuwe Stijl

Foto: Arnhem Nieuws

Haring wordt vooral nog door ouderen gegeten. Daarom is het Nederlands Visbureau bezig met de campagne: Hollandse Nieuwe Stijl, speciaal gericht op jongeren. Vandaag, zaterdag 3 augustus, stond de Nieuwe Stijl foodtruck in Arnhem, aan het Willemsplein.

nieuwe stijlHaring als sushi, haring in wraps, haringtartaar, gazpacho met haring…. er zijn allerlei trendy bereidingen bedacht met haring om jongeren te triggeren haring te gaan eten. En dat werkt eigenlijk best goed, vertelt Lauretta Hazenberg , die in de foodtruck op het Willemsplein de haringhapjes staat klaar te maken. “Helaas werkt het weer vandaag niet mee en de plek is ook niet helemaal geweldig. Er komen te weinig jongeren langs.”

Festivals en hogescholen

Wel stoppen flink wat ouderen bij de haringpresentatie. Zij zijn goed te spreken over de haringhapjes. “Heerlijk!” En: “Leuk, een keer haring op z’n heel andere manier.” Maar zij houden toch al van haring en zijn dus niet de doelgroep voor de campagne. “We staan ook regelmatig op festivals, of bij hogescholen en universiteiten,” vertelt collega Bram Verhoeven, zelf ook student. “Dat werkt natuurlijk een stuk beter. Maar in ieder geval brengen we mensen op idee├źn en laten we zien dat haring op allerlei manieren gegeten kan worden en echt geen suf product is. Dus wat dat betreft is het ook hier geslaagd!”

De hapjes waren in ieder geval erg lekker! Mocht je ze zelf een keer willen maken, de recepten zijn te vinden op Hollandse Nieuwe Stijl.

nieuwe stijl

0