Gezamenlijk appartementen bouwen in Coehoorn: kavel te koop

Foto: Vastgoedplein

In de wijk Coehoorn, naast station Arnhem Centraal, verkoopt de gemeente een woonkavel voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De gemeente zoekt daarvoor particulieren die gezamenlijk een appartementencomplex willen bouwen.

De kavel staat sinds deze week vermeld op het Vastgoedplein van de gemeente Arnhem (www.vastgoedplein.nl/cpocoehoorn). De kavel ligt aan het Nieuwe Plein en aan het toekomstige park van de wijk en is ongeveer 780m² groot. Er passen tussen de 20 en 40 appartementen op.

Vijf bouwlagen

De bouwers mogen zelf beslissen hoe groot de appartementen worden. Wel is de eis dat het toekomstige appartementencomplex minimaal vijf bouwlagen heeft en dat de begane grond zo is ingericht dat deze bijdraagt aan de levendigheid die bij de wijk past. Het is de bedoeling dat de CPO groep die de kavel wil kopen, zelf voor de ledenwerving zorgt. Op maandag 9 september om 20.00 uur wordt in de Coehoorn een CPO-café georganiseerd waar aspirant CPO-ers elkaar kunnen ontmoeten om eventueel een groep te vormen.

CPO Café

De kavelprijs en verdere randvoorwaarden worden voor het CPO Café bekend gemaakt via www.vastgoedplein.nl/cpocoehoorn. In de tussentijd kunnen eventuele geïnteresseerden zich organiseren en ideeën vormen. Er is ook een emailadres waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen: [email protected].

Creatieve ondernemers

De creatieve wijk Coehoorn Centraal is bij wijze van experiment tot stand gekomen. De gemeente stelde panden beschikbaar, de Stichting Coehoorn Centraal verhuurde die aan creatieve ondernemers. Het idee was om op die manier een creatieve wijk te laten ontstaan. Het experiment is geslaagd. De gemeenteraad heeft vervolgens een visie voor de wijk vastgesteld, die kleinschalige creatieve ondernemers ondersteunt en het aantrekkelijke leefklimaat in de wijk bestendigt. Deze visie wordt op dit moment samen met wijkbewoners en ondernemers uitgewerkt. De visie beoogt  onder andere de aanleg van een nieuw park, ruimte voor creatief ondernemerschap en de bouw van appartementen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden