Zaterdag 20 juli kasteeltuinmarkt op landgoed Rosendael

Foto: Gelders Landschap en Kastelen

Op Rosendael bevindt zich een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Op zaterdag 20 juli komen kwekers van de bijzondere Agapanthus met hun planten naar kasteel Rosendael.

Ze komen de daar aanwezige Agapanthuscollectie versterken en bieden hun planten te koop aan. Daarnaast geeft de hovenier informatiesessies over de verzorging.  Tijdens deze dag  kan men ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen. Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard; u wordt rondgeleid door de kasteeldames- en heren in kostuum.

Schelpengalerij en bedriegertjes

In kasteel Rosendaelheerst een sfeer van bewoning. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18de- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre gedurende 200 jaar verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn fraaie park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel, zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

 

  • Tijd en datum: zaterdag 20 juli, tussen 11.00 en 17.00 uur.
  • Entree: volwassenen € 5,00. Meerprijs bezoek kasteel € 5,00
  • (voor donateurs, Museumkaarthouders en leden Groei & Bloei gratis kasteelbezoek)
  • Adres: Kasteel en park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Informatie: www.glk.nl/rosendael of mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen