Open dag Natuurbegraafplaats Heidepol

Foto: Heidepol

Op zondag 23 juni staan de beheerders van Heidepol tussen 11.00 en 16.00 uur voor je klaar om je in een open en ontspannen sfeer rond te leiden en al je vragen over  natuurbegraven te beantwoorden.

Op Heidepol geloven we in de kracht van ontmoeten. Wandel je met ons mee? Bezoek een lezing om 11.00 uur, 13.00 uur of 15.00 uur en wandel na de lezing gerust met ons mee. Maar voel je ook vrij om zelf even in alle stilte van de natuur te genieten.

De eeuwige natuur

heidepol

Heb je er wel eens over nagedacht? Een eeuwige plek in een prachtig natuurgebied? Onder de wiegende takken van een bijzondere oude boom, aan de bosrand, of op de heide. Op onze natuurbegraafplaats kun je een mooie plek voor later reserveren. Hoewel nog lang niet iedereen bekend is met natuurbegraven, is het zo oud als de mensheid en heel natuurlijk. Voor vroege beschavingen was de natuur de laatste rustplaats en de plek om geliefden te eren en gedenken. De cirkel van het leven. Terug naar de natuur.

 

 

Een beeldschoon vergezicht. De glooiende heide die diep in het dal de horizon ontmoet. Op een boomstronk baadt een zandhagedis in de eerste zomerzon. Welkom op het betoverend mooie Heidepol. Iedereen vindt hier iets anders. Rust, ruimte. Inspiratie, troost of kracht. De stilte van de natuur kent vele geluiden.

Mooi groen en sterk

Op Heidepol zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. Met zorgvuldig beheer investeren we in de ontwikkeling van Heidepol. We versterken de natuur, creëren nieuwe natuur en bevorderen en herstellen de biodiversiteit. Zo kan Heidepol groeien en bloeien. Iedereen die een plekje bij ons reserveert, zorgt ervoor dat de natuur voor altijd natuur blijft. Uiteindelijk worden ook de graven opgenomen in die natuur. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer van het gebied. En de natuur zelf.

Thuis op Heidepol

heidepolWandelaars, fietsers en mijmeraars genieten van de natuurpracht op Heidepol. Maar ook bomen, planten, vogels, insecten en andere dieren voelen zich hier thuis. Machtige bomen sieren de beschermde beukenlaan. De nacht is het domein van de kerkuil die geruisloos naar zijn prooi speurt. De das voelt zich het meest comfortabel aan de randen van de dag. In de schemering snuffelt hij naar muggenlarven en ander voedsel. De zandhagedis tref je vooral in de zomer. Het mannetje herken je aan zijn fonkelende groene flanken. Het vrouwtje heeft een zandgrijze rug.Je bent van harte welkom om het zelf te ervaren.

Altijd vrij toegankelijk

Je vindt Heidepol op de grens van Arnhem en Ede, tegen Nationaal Park De Hoge Veluwe aan. Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken, maar ben je verhinderd op 23 juni? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. Je bent zeven dagen per week welkom op Heidepol. Het natuurgebied is tussen zonsopkomst en zonsondergang altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

Adres: 

Natuurbegraafplaats Heidepol

Harderwijkerweg 37, Arnhem
026 711 22 10
www.heidepol.nl

heidepol

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden