15 juni inspiratiedag voor ouders en grootouders kind met autisme in Culemborg

Foto: Pixabay

Of je (klein-)kind nu 4, 12, 23, of 43 is, een diagnose autisme, ofwel ASS, heeft altijd veel impact op de hele familie.Tijdens de landelijke dag van Stichting Mama Vita krijg je handvatten om die uitdaging aan te gaan.

Zorg je voor je (klein-)kind met autisme? Kom naar de Landelijke dag van Stichting Mama Vita, netwerk voor moeders met een kind met autisme.

Meisjes en ouderen

De diagnose wordt de laatste jaren niet alleen meer aan jongens gegeven. Bij meisjes/ vrouwen worden de andere kenmerken van autisme meer en meer (h)erkend. Klinisch psycholoog en hoofd Autisme Expertisecentrum Annelies Spek spreekt erover de 15e!  Ook oudere mensen krijgen soms alsnog een diagnose autisme. Door nieuwe inzichten en beter onderzoek wordt (een vermoeden van) de diagnose autisme soms al op jonge leeftijd gesteld. Ervaringsdeskundige en psycholoog Rianne Jansen spreekt over haar visie op verwerking van pittige situaties (trauma’s, pesten).

Omgaan met uitdagingen

Na een verantwoorde lunch, starten de praktische workshops om ons als ouders en opa’s en oma’s te helpen onze uitdagingen aan te gaan. Hoe meer kennis je als moeder, vader, oma of opa hebt over autisme, hoe groter de kans dat je in je familie beter leert omgaan met de uitdagingen in het gezin, in het onderwijs of in werk of dagbesteding. ‘Laat duizend bloemen bloeien’ is het thema van onze landelijke inspiratiedag van Mama Vita.

Steungroepen

Stichting Mama Vita verbindt en informeert over omgaan met autisme onafhankelijk van enig belang en heeft steungroepen voor moeders van een kind of meerdere kinderen met autisme door het hele land. In onze regio zijn er groepen in Wageningen en Renkum.

De workshops:  (twee keer gegeven in de middag):

  • Verhaal schrijven over succes – Janneke van Bockel
  • Interactieve workshop Gehechtheid – Yvonne Loekemeijer
  • Workshop Muziek en autisme – Wilma Weggelaar
  • Inspiratieverhaal centrum Linawijs – Marieke Stolte
  • Moodboard maken succesverhaal – Marian Paul
  • Workshop: Ontwikkel je gespreksvaardigheden (bijv. keukentafelgesprek) – iQCoaches Marise Schokking e.a.
  • Workshop: Omarm je innerlijke criticus – Caroline Franssen

Info en aanmelden

Aanmelden en voor info over het dagprogramma, inclusief info over de workshops: https://www.mamavita.nl/

Locatie: UniePlaza in Culemborg, naast het station en goed bereikbaar per auto midden in het land

Dagentree inclusief lunch:

Leden van Stichting Mama Vita (moeders)  10 Euro

Niet-leden (vaders, moeders, oma’s, opa’s)  15 Euro

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden