Muziek bij de Molen zoekt crowdfunding voor festival Coehoornpark

Foto: Zefanja Hoogers

Op 21 juli organiseert Muziek bij de Molen een klein festival in het Coehoornpark Arnhem. De organisatie zoekt Arnhemmers die willen helpen dit financieel mogelijk te maken. Alle donaties staan voor een tegenprestatie.

De stichting Muziek bij de Molen (MBDM) organiseert al twee jaar kleinschalige, gratis toegankelijke muziekavonden in Molen de Kroon in Klarendal. Dit is enorm succesvol; lokale maar ook internationale artiesten en bezoekers weten de weg naar Muziek bij de Molen steeds meer te vinden. Nu is het tijd om de wieken uit te slaan en de Arnhemmers te trakteren op een fijn festival in het Coehoornpark, aldus de organisatie.

Festival in stadspark Coehoorn

De laatste jaren is er in Arnhem een flinke toename te zien aan grote festivals. Hoewel de organisatie zelf regelmatig een biertje staat te drinken op deze festivals, kriebelt het dan toch: hoe groter, hoe minder intiem. Volgens Muziek bij de Molen is het daarom tijd om de kleine niche te bedienen. Om een plek creëren waar je het gevoel hebt alsof je zelf een succesvolle grote tuinparty hebt georganiseerd.

Voor peuters en oma’s

muziek
Het Coehoornpark wordt vaker gebruikt voor festivals.

Hoe gaat het festival er uit zien? Willem Jacobs, parkregisseur van het Coehoornpark: “Lokale en kwalitatief goede bands op speelse podia, in een overzichtelijk knus park. Peuters tot oma’s en alles er tussenin wordt vermaakt. Arnhemse kunst, troubadours, goed eten en Arnhemse kraamhouders verleiden je met mooie speciaal biertjes, wijn en leuke spullen. Door de samenwerking met Studio Stadsgras wordt het Coehoornpark optimaal benut op 21 juli. We willen een ontspannen en verbindende sfeer zoals die al twee jaar bij Muziek bij de Molen wordt ervaren. Niet te groot, niet te klein en vooral relaxed! En omdat dit festival voor iedereen toegankelijk moet zijn, is het gratis.”

Crowdfunding met tegenprestaties

Omdat Muziek bij de Molen alles vrijwillig organiseert, ontbreekt budget om dit festival te realiseren, vertelt Willem Jacobs. “Tijdens de optredens in de Klarendalse Molen wordt er altijd met de pet rond gegaan. Van deze vrijwillige giften worden de artiesten betaald. Met opbrengst uit de drankverkoop kunnen tijdens het festival een deel van de kosten gedekt worden. Maar er zijn tekorten op de kosten voor de muzikanten, realisatie van het podium en een luifel – en hier komt de vraag aan jullie! Met behulp van jouw gift zet Muziek bij de Molen iets fijns, kleins doch groots, gezelligs en ongedwongens op.”

Wil je helpen?

Wil je helpen door een bedrag te doneren? Alle donaties staan voor een tegenprestatie. Bekijk de campagne die t/m 24 juni loopt op VOORDEKUNST.NL.
Als er 80 procent of meer van het doelbedrag opgehaald wordt, is het project geslaagd en zien we jou graag op 21 juli 2019 in het Coehoornpark. Mocht het doelbedrag niet worden opgehaald, krijgen alle sponsoren hun geld teruggestort. Er is dan altijd nog de mogelijkheid om Muziek bij de Molen buiten deze campagne om te sponsoren door rechtstreeks over te maken.

Namens de organisatoren van MBDM, Willem Jakobs (Studio Stadsgras, parkregisseur van het Coehoornpark) en álle betrokken vrijwilligers: Alvast enorm bedankt!

Op de foto: bestuursleden, vrijwilligers en parkregisseur in stadspark Coehoorn.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden