Inschrijving Posbank Cross-Duathlon start 17 mei

Foto: Posbank Cross Duathlon

Op zaterdag 28 september vindt de zesde editie van de Posbank Cross-Duathlon plaats. Een bijzondere en mogelijke laatste editie, vanaf het scoutingterrein van De Markesteen in Velp

De Cross-Duathlon wedstrijd is de mooiste en spectaculairste wedstrijd van Nederland. Het evenement is jaarlijks uitverkocht, dus snel inschrijven is aan te raden.

Multi-sport evenement

inschrijvingVanaf vrijdag 17 mei start de inschrijving voor deze zesde editie van dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Via de website www.posbankcrossduathlon.nl kunnen mountainbikers, (trail)runners, du- en triathleten zich aanmelden voor deze allerlaatste editie van de Posbank Cross-Duathlon met het huidige parcours en start/finish-terrein bij scoutinggroep De Markesteen.

Laatste keer?

Het is op dit moment onduidelijk of er in 2020 een vervolg mogelijk is. De uitvalsbasis, het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp is volgend jaar niet meer beschikbaar. De locatie en parcours rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is voor de laatste keer het toneel voor de atleten. De gemeente Rheden realiseert een nieuwe mountainbike route op de Veluwezoom. Daardoor vervalt het huidige parcours met uitvalsbasis scoutingterrein De Markesteen.

Hoogteverschil van 30 meter

inschrijvingDeelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis. Afgelopen jaar wist het evenement deelnemers te trekken uit alle provincies van Nederland. Ook deelnemers uit België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië wisten de sportieve uitdaging in Velp te vinden. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. De startklim met een hoogteverschil van 30 meter is voor de atleten de scherprechter, welke onder het toeziend oog van de toeschouwers vier tot zes keer moet worden beklommen.

Koninginnen afstand

De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7 km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. Ook wel bekend als de koninginnen afstand van de Posbank Cross-Duathlon. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Inschrijving

Het evenement is jaarlijks uitverkocht, waarbij de deelname limiet afgelopen jaar razendsnel is behaald. Naar verwachting zal de inschrijving dit jaar ook weer erg snel verlopen. Via de website van de Posbank Cross-Duathlon is inschrijving mogelijk tot de deelname limiet is behaald. Inschrijven is mogelijk vanaf € 17,50 p.p. Meer informatie en inschrijvingen via www.posbankcrossduathlon.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden