Samenwerking Focus en Recherche Oost-NL

Foto: Focus filmtheater

Dinsdag 14 mei om 19:00 uur vertoont Focus Filmtheater in samenwerking met Recherche Oost-Nederland eenmalig de spannende, Amerikaanse film Searching, over de vermissing van de 16-jarige Margot.

De film is te zien in het kader van de ‘Mis je mei-maand’. Daarin wordt extra aandacht besteed aan langdurig vermiste personen en hun achterblijvers. Miranda Baas, specialist vermiste personen voor de Recherche Oost-NL, verzorgt een inleiding. Zij is na afloop met een collega aanwezig voor een nagesprek. Mranda Baas maakt deel van het Cold Case Team van de Recherche Oost-Nederland.

Over Searching

Aneesh Chaganty | USA | 102 minuten

Wanneer Margot, de 16-jarige dochter van David Kim (John Cho) vermist raakt, wordt er een politieonderzoek opgezet om haar te vinden. Na 36 uur is er nog steeds geen spoor van Margot en David besluit om op haar laptop te kijken om zo meer te weten te komen. Via haar sociale media ontdekt hij dat zijn dochter veel voor hem verborgen hield. Hij probeert zijn dochters geheimen te ontrafelen en haar op te sporen voor het te laat is…

Social media

Behalve een whodunnit, is Searching (één van de publieksfavorieten van Sundance 2018) ook een film die in vorm (volledig via computer en telefoonschermen verteld) en inhoud aansluit bij onze door social media gedomineerde tijd.

TIP! SEARCHING is (ook) heel geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar.

 Ticketverkoop
Toegangsprijs is €12,50 / studenten € 7,50. Meer info en tickets: Focus

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden