24 mei verhalenfestival in het Coehoornpark

Foto: Stichting de Waterspiegel

Vrijdag 24 mei organiseert Stichting De Waterspiegel in samenwerking met StudioStadsgras een verhalenfestival in het Coehoornpark in Arnhem. Het thema van dit minifestival is ‘Ontworteling door migratie – Waar kom jij vandaan?’

Aanleiding voor het festival vormt de plaatsing van het kunstwerk ‘De Ontaarde Boom’. Deze boom groeit een zomer lang in het Coehoornpark.

Ontworteld

Voor het festival zijn wij op zoek naar verhalen van mensen die invulling geven aan ‘zich ontworteld voelen’. Om verder te kunnen moet de ontworteling verwerkt worden. Daardoor kan het een plek krijgen. Verwerken door er aandacht aan te geven gebeurt tijdens het minifestival op vrijdag 24 mei. Dit is onderdeel van een driedaags festival in het Coehoornpark, met als thema ontworteling en vervreemding.

Krachtig symbool

‘De Ontaarde Boom’ vormt een krachtig symbool om een zomer lang elkaar te ontmoeten bij het kunstwerk in het Coehoornpark. Door de combinatie van kunstwerk en verhalenfestival brengen wij over het thema het gesprek op gang met het publiek. Bezoekers kunnen de boom bewonderen, en worden vermaakt met verhalen en film. Het publiek wordt uitgedaagd om actief deel te nemen en antwoord te geven op de vraag: waar kom jij vandaan?

Jouw verhaal

Schrijf jouw ontwortelingsverhaal op en stuur het naar het emailadres: [email protected]. En kom langs op vrijdag 24 mei tussen 17.30 uur en 22.00 uur in het Coehoornpark (t.o. Coehoornstraat 33 in Arnhem). Doe mee en laten we elkaar ontmoeten bij de wortels van de boom!

Meer informatie over het festival en het project De Ontaarde boom vind je hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden