Koningsdag in Arnhem: topsfeer ondanks buien

Foto: Arnhem Nieuws

Koningsnacht en Koningsdag 2019 waren een doorslaggevend succes. Ondanks het vooral zaterdag matige weer was de sfeer in de hele stad uitstekend te noemen.

Tijdens Koningsnacht had zelfs de politie geen klachten over de feestende Arnhemmers en bezoekers van buiten. In een Tweet gaf de politie aan heel tevreden te zijn over het verloop van de avond.

Geluidsoverlast

De enige wanklank was eigenlijk de geluidsoverlast van de bands op zaterdagavond. Het regende klachten over luidruchtige festiviteiten. In grote delen van de stad was het gebonk van de bassen van de diverse podia in de binnenstad te horen. Op social media lieten de Arnhemmers die al thuis waren daar hun ongenoegen duidelijk over blijken. Met name in Arnhem Noord, maar ook in omliggende dorpen als Westervoort, Rozendaal en Velp hadden last van de harde dreunende bastonen.

koningsdagRené Blom van Stichting Koningsdag betreurt in De Gelderlander de nasleep van de Koningsfeesten. “Ik merk dat de klachtenregen op internet vandaag de boventoon voert. We nemen dit mee in de evaluatie. Misschien ligt het aan de stand van de wind, of aan het feit dat er dit jaar voor het eerst twee podia onder de brug stonden. Ik ben in ieder geval blij dat het alleen bij geluidsoverlast is gebleven en dat verder alles goed is gegaan.”

Melden kan nog steeds

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft begrip voor klachten en wil het geluid op grote evenementen in Arnhem de volgende keren inperken.”Wij gaan checken hoe wij het geluid volgende keren adequaat kunnen inperken. Inwoners die er nu last van hebben gehad begrijp ik en ik bedank hen voor hun geduld. De klachten en meldingen hierover nemen we mee bij de evaluatie. Ook achteraf melden heeft daarom nog zin.”

Verder spreekt Marcouch van een geslaagd feest. “Wij vinden het als gemeentebestuur mooi dat in we Arnhem gastheer zijn voor de vreugde tijdens dit soort festivals, vooral als we generaties met elkaar zien optrekken. Het was een druk bezocht festival, er zijn heel veel bezoekers naar onze stad gekomen om feest te vieren. Heel veel mensen zijn in touw geweest om het feest in goede banen te leiden. Mijn dank gaat uit naar al deze mensen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden