Programma kasteel Doorwerth in de Meivakantie

Foto: Geldersch Landschap en kastelen

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert in de Meivakantie weer verschillende leuke activiteiten voor alle leeftijden!

Zo kan je  terug in de tijd met de Ridder van Doorenweerd, klussen  in het kasteel met ridder Wilg en leuke opdrachten uitvoeren. Of wat dacht je van een cursus drakologie? Er zijn ook drie leuke speurtochten te doen! Elke dag van de vakantie is er iets leuks te doen op het kasteel!

Op een rij

 23 en 25 april:  – Terug in de Tijd met ridder Hendrik van Doorenweerd

Beleef de verhalen van het kasteel met één van de eerste bewoners van het kasteel – Hendrik van Doorenweerd (acteur) – die zijn middeleeuwse ervaringen zal delen! De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor kasteelbezoekers vanaf 4 jaar.

Tijd: 14.00-15:00 uur.

Kosten: € 14,50, kinderen 4-18 jaar € 8,25.

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 3,00 op vertoon op vertoon van jaarkaart. Reserveren voor deze rondleiding  is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth

 

29 april – Op maandagen in vakanties heeft kasteel Doorwerth een speciaal Grootouder schoolvakantie arrangement. De kleinkinderen mogen die dag gratis mee bij betalende grootouders. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes ontworpen. Of ontdek de nieuwe speurtocht voor buiten

Tijd: 11:00-17:00 uur.

Kosten : Grootouders betalen € 11,50. Speurtochten € 2.,00 per stuk

 

30 april en 2 mei Cursus Drakologie

Drakendeskundige Professor Leonardus dell Drach  brengt een bezoek aan kasteel Doorwerth. Altijd al alles over draken willen weten? Dan is dit je kans! Doe mee aan deze bijzondere cursus.

Tijd: 14.00 uur
Duur:  90 minuten

Entree museum: € 14,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 3,00

Reserveren voor deze cursus is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth

 

 1 mei – Kasteelse klusjes klaren

In kasteel Doorwerth werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden: kom ook en help Ridder Wilg helpen met de klusjes. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee.

Tijd: doorlopend tussen 11:00-17:00 uur.

Kosten: (alleen entree museum): € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren is niet nodig.

 

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is in de loop van honderden jaren een imposant complex met hoofd- en voorburcht geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. In de keuken, kelders, ridderzaal, slaap- en eetkamer kunnen bezoekers de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20steeeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

 

Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth, tel. (026) 3397406.
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.

___________________________________________________________________

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden