Kom in de Kas: maak kennis met de wereld achter glas

Foto: Rolf van Koppen

Morgen, zondag 7 april, openen glastuinders hun deuren voor het publiek. Tijdens Kom in de Kas maak je kennis met de verrassende wereld achter het glas van de kas.

Van 11.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren om je te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. De Nederlandse glastuinbouw is internationaal georiënteerd. Van oorsprong tot afzet, van import tot export. En van wereldse tradities tot wereldse gerechten.

Gastvrije tuinders

Kom in de kasHet glastuinbouwgebied van Arnhem – Nijmegen is zeer divers. De verschillende bedrijven telen een breed assortiment aan voedsel en sierproducten. Daardoor is een bezoek aan de kassen een interessante belevenis. Een heel scala van bedrijven met komkommers, aubergines, kuipplanten, vetplanten, hedera, freesia, azalea, kaapse viooltjes, perkgoed, ilex en pioenrozen opent zijn deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen uitleg over oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van planten. Hoe het ooit allemaal begon zie je in het tuinbouwmuseum Mea Vota, waar de historie van de regio centraal staat.

Meer te beleven

Op de bedrijven ontdek je hoe alles groeit en bloeit. Ook kun je meedoen aan allerlei interessante activiteiten. Bij verschillende bedrijven geven koks  kookdemonstraties en proeverijen met verse producten uit de kassen. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze is voor kinderen aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele  er in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Arnhem – Nijmegen nemen elf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd.

De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur op zondag 7 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar kom zoveel mogelijk op de fiets! Kom in de Kas is gratis toegankelijk. Het wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl

0