Week van de Overgang: kies je leefstijl bij je leeftijd.

Foto: Pixabay

8 tot en met 14 april is het de Week van de Overgang. Hard nodig: veel vrouwen weten niet wat de impact is van de overgang op hun gezondheid, nu en in de toekomst.

1,6 miljoen vrouwen zitten momenteel in Nederland in de overgang. Misschien jij ook? Dus alle reden om je te laten informeren over deze fase in je leven. Iedere vrouw maakt immers de overgang mee. Gelukkig heeft niet iedereen daar klachten van maar toch is het een keerpunt in je leven. Want door de daling van je vrouwelijke hormonen moet je beter voor je lijf zorgen.

Leefstijl en eetgewoontes

Vrouwen zijn in/na de overgang gevoeliger voor botontkalking en hart- en vaatziektes. Het thema van de week van de overgang is dit jaar; Kies je leefstijl bij je leeftijd. Omdat je leefstijl zo belangrijk is, altijd wel maar zeker voor vrouwen in de overgang geeft verpleegkundig overgangsconsulten Desiree van Cleef huiskamerpresentaties; Onderwerp: Wat eet je in de overgang.

Hormoonaanmaak

Je kunt je lijf vullen en je kunt je lijf voeden. Wat moet je nu juist wel eten en wat kun je beter laten. Hoe stimuleer je je hormoonaanmaak. Al deze onderwerpen worden behandeld in een presentatie van een half uur. Alvast een mooie start om je leefstijl aan te gaan passen. Na het half uur is er een kwartier de tijd om je vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.

Wanneer:

  • Maandag 8 april van 14.00 tot 14.30 uur
  • Dinsdag 9 april van 19.30 tot 20.15 uur

Als deze data snel vol zitten, probeert de organisatie nog een tijdstip in de week te zoeken om zoveel mogelijk vrouwen te informeren.

Aanmelden:

Alleen toegang (gratis) door je aan te melden; vol is vol. ¬†stuur een mail naar¬†[email protected]

Meer info:

www.uwkeerpunt.nl/wateetjeindeovergang 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden