Dag voor Hoogsensitieve vrouwen in Zyp25

Foto: praktijk Merlijn

Op zondag 7 april van 10.00-17.00 uur is er een dag speciaal voor vrouwen die zich herkennen in hoogsensitiviteit en/of autisme. De hele dag zijn er workshops gericht op ervaren en kennisoverdracht.

Er kan gekozen worden voor een workshop, lezingen, of het beleven van een individuele sessie. Deze dag wordt georganiseerd door hoogsensitieve vrouwen en vindt plaats in Zyp25. Centrum voor coaching en training aan de Zijpendaalseweg 25 in Arnhem.

Hoogsensitief of hooggevoelig

Hooggevoeligheid is een term die bedacht en als eerste onderzocht is door psychotherapeut en docente psychologie Elaine Aron. Het houdt in dat je gevoeliger bent voor zintuiglijke prikkels en meer tijd nodig hebt voor de verwerking daarvan. Daarnaast voelen mensen met hooggevoeligheid, of hoog sensitieve personen (HSP), stemmingen van anderen vaak goed aan. Ook zijn ze zorgzaam en perfectionistisch. Ze hebben een rijke innerlijke belevingswereld en houden van stilte, rust, schoonheid en kunst. Verder voelen ze zich vaak aangetrokken tot spirituele onderwerpen.

HSP en autisme

Veel van deze kenmerken ziet men ook vaak bij autisme. Zoals de prikkelgevoeligheid, de behoefte aan stilte en rust en het perfectionisme. Wat betekent dit? Is hooggevoeligheid gelinkt aan autisme? Of staan de hooggevoeligheid en autisme geheel los van elkaar? De lezing Autisme en hoogsensitiviteit gaat hier erder op in.

Zelf ervaren

Deze dag is met name bedoeld om zelf te ervaren wat de diverse workshops je kunnen bieden. Even stil staan en aandacht voor jezelf. Ben je hoogsensitief? Autistisch? Beide? Geen idee?

Alle geinteresseerde vrouwen zijn welkom, met al hun vragen. Er wordt een palet aan mogelijkheden geboden in het ontdekken van jezelf.

 

Informatie en kosten

Vooraf kan een kaartje gekocht worden via de agenda van TicketJames: www.ticketjames.com  De kosten zijn €15,- + €1,50 reserveringskosten. Er kan dan deelgenomen worden aan drie onderdelen waarvan één individuele sessie. Voor meer informatie: Sandra Krekel 026-3252163.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden