Vandaag actiedag in Arnhem voor goed pensioen

Foto: FNV

Op maandag 18 maart gaan mensen in heel Nederland de straat op. De inzet: een goed pensioen waar iedereen op tijd van kan genieten. Ook in Arnhem wordt actie gevoerd.

In de regio Oost-Nederland komen de leden van de vakbonden FNV, CNV en VCP in actie in Arnhem. Op de Markt tegenover het provinciehuis komen de actievoerders van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar om hun eisen kracht bij te zetten:

  • Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen, zodat mensen met zwaar werk gezond hun pensioen kunnen halen
  • Indexatie voor elke generatie: een pensioen dat mee stijgt met de lonen
  • Een pensioen voor iedereen, ook zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.

Ploegendiensten

Miljoenen mensen met zwaar werk of ploegendienst hebben de grootste moeite om gezond hun pensioen te halen. Ook honderdduizenden ouderen voelen dagelijks in hun portemonnee dat de pensioenen al jaren niet meestijgen met de prijzen. En de zorg over het aantal Nederlanders dat te weinig of ├╝berhaupt geen pensioen opbouwt, neemt toe.

Metaal en Bouwen

Vanuit de sectoren Metaal en Bouwen & Wonen wordt opgeroepen tot staken. De stakers komen naar Arnhem. In Ommen gaat Pacton trailers staken. Van VION Groenlo komen twee bussen met demonstranten naar Arnhem. Ook het bedrijf Lantor uit Veenendaal staakt op die dag. De focus ligt bij dit laatste bedrijf op de cao, waar pensioen een onderdeel van is.

Opgeven en meer informatie op www.fnv.nl/goedpensioen

Oproep: Ga stemmen op 20 maart en stem voor een socialer Nederland en een goed pensioen

De datum van de actiedag van de vakbonden is bewust gekozen: twee dagen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die zijn ook belangrijk voor de Eerste Kamer en daarmee het draagvlak voor het kabinet Rutte III. Ga dus vooral stemmen en stem voor een goed pensioen en een socialer Nederland.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden