Verkeershinder verwacht door storm en regen

Foto:

Een zware ochtend- en avondspits, kans op onderlopende kades en code geel voor de kustprovincies en. De eerste storm van het jaar komt eraan.

Weeronline verwacht dat het in de loop van maandagavond en -nacht al onstuimig wordt. In combinatie met springtij leidt dat dinsdag in de loop van de dag waarschijnlijk tot verhoogde waterstanden. Dinsdag is er in het westen en noorden kans op (zeer) zware windstoten en aan de noordkust kan een noordwesterstorm waaien. Ook in Arnhem wordt veel neerslag verwacht met flinke wind, vooral tijdens de ochtendspits.

Vluchten geannuleerd

De veerdiensten naar de Waddeneilanden hebben alvast sommige boten uit de vaart genomen. In Rotterdam komen afzettingen op enkel lager gelegen kades en bewoners zijn gewaarschuwd hun auto’s daar alvast weg te halen. De KLM heeft 159 Europese retourvluchten geannuleerd in verband met de verwachte hinder door de storm rond Schiphol.

Langere files

Rijkswaterstaat houdt rekening met langere files dan gewoonlijk tijdens de toch al drukke dinsdagochtendspits. Dat komt niet zozeer door de harde wind, als wel door de buien die overtrekken. Dus mocht u de gelegenheid hebben thuis te werken, is dit een goede dag om dat te doen.

De verwachte storm in de nacht heeft waarschijnlijk geen grote gevolgen voor de overboord geslagen containers die zijn gelokaliseerd voor de Waddenkust. “De meeste liggen op de zeebodem. Het is niet de verwachting dat ze gaan schuiven”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslân.

Dit bericht verscheen eerder op Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden