Martijn Nova van ASV Arnhem is Fitste Meester

Foto: GSF

Martijn Nova is door de Gelderse Sport Federatie uitgeroepen tot Fitste Meester van Gelderland. Hij won de wedstrijd touwtje springen die de afgelopen week werd gehouden. Presentator Jochem van Gelder overhandigde hem vandaag een megabokaal, 250 euro aan sport- en spelmateriaal voor de hele school en de natuurlijk de titel Fitste Meester van Gelderland.

De afgelopen week konden alle leerkrachten van de Gelderse basisscholen meedoen aan de opdracht. De sportieve Martijn Nova bleek de Fitste Meester met 630 keer springen in vijf minuten. Mees, leerling van groep 8, had de eer te mogen tellen, maar dat ging niet gemakkelijk: “Meester Martijn had niet verteld dat hij zo snel zou springen. In het begin hield ik het nog bij maar daarna heb ik twee vrienden gevraagd mee te tellen. De meester werd niet moe of zo, hij vroeg alleen af en toe hoe lang hij nog moest. Volgens mij had hij ook tien minuten kunnen touwtje springen.”

Sportief
Martijn Nova wilde heel graag winnen voor de kinderen. “Ik bedank iedereen voor het aanmoedigen en Mees en de andere tellers voor hun inzet, ik heb het voor hen en de alle kinderen gedaan”, aldus de sportieve meester, “Sporten is op het moment helemaal mijn ding. Ik ben me nu aan het richten op obstacle runs, lange hardloopwedstrijden waarin allerlei obstakels zoals muren en hooibalen moeten worden overwonnen. Ik wil bij de top 10 van Nederland horen en heb mijn doel bijna bereikt.”

IMG_3316

Traditie
Op zoek naar de Fitste Meester en Juf van 2015 heeft de Gelderse Sport Federatie vorige week 1.039 springtouwen verstuurd naar alle basisscholen in de provincie. Zoals door GSF al verwacht nam opnieuw een recordaantal leerkrachten deel aan de wedstrijd. Meer dan 300 meesters en juffen hebben uiteindelijk vijf minuten touwtje gesprongen. De actie is onderdeel van de Nationale Sportweek en was oorspronkelijk bedoeld om de week bekender te maken bij scholen, leerkrachten en leerlingen. Inmiddels is de wedstrijd een traditie geworden.

Fitste juf
Juf Aemy Sevinga-Visser van basisschool t Kofschip uit Zevenaar werd met 684 sprongen uitgeroepen tot Fitste Juf van Gelderland. Deze school ontving dezelfde prijs.

Actief
Naast Engels en techniek is er op basisschool ASV extra aandacht voor bewegen. Aanvullend op de gym- en zwemles worden op het schoolplein actieve lessen georganiseerd. Ook de ASV is daarom erg blij met deze prijs; meester Martijn geeft het goede voorbeeld aan de kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen