Burgers’ Zoo drukker met bellers dan met bezoekers

Foto: arnhem.nieuws.nl

Dat 1 april wereldwijd ‘grappendag’ is weten ze bij Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem maar al te goed. Jaarlijks maakt het personeel zich op voor mensen die op deze dag bellen en vragen naar meneer de Leeuw. Dit jaar werd echter een historisch ‘dieptepunt’ bereikt: de receptie kreeg ruim 900 telefoontjes te verwerken. Gelukkig is er ook positief nieuws: in de afgelopen weken werden de geboortes gemeld van 4 boompythons en een Rothschild-giraffe.

“Dankzij honderden anonieme creatieve geesten heeft Koninklijke Burgers’ Zoo woensdag 1 april 2015 een persoonlijke historische mijlpaal weten te bereiken. In totaal hebben de receptionistes van het Arnhemse dierenpark op de nationale grappendag 918 telefoontjes mogen beantwoorden”, vertelt een woordvoerder van de Arnhemse dierentuin. Op een normale kantoordag komt dit neer op 1 telefoontje per 30 seconden. In verreweg de meeste gevallen werd gevraagd naar meneer de Leeuw, enkelen kwamen met iets originelers.

Het blijft niet bij 1 april
Niet alleen rond 1 april ontvangen de medewerkers van Burgers’ Zoo steeds vaker lollige telefoontjes. Ook op andere dagen, met name op maandagmiddagen en vrijdagmiddagen, moeten de receptionistes steeds vaker uitleggen dat de beller in de maling is genomen of accepteren dat mensen ‘voor de grap’ bellen. “Ondanks het geduld, is de lol er na een tiental telefoontjes wel snel van af. Echt vervelend wordt het wanneer de beller ontdekt dat hij of zij in de maling is genomen en zijn of haar irritatie bij de telefoniste neerlegt.”

Slangen en giraffe geboren
Er is ook goed nieuws uit Burgers’ Zoo, eind maart zijn er 4 groene boompythons geboren in de Mangrove. Hoewel een volwassen slang groen is, kropen de jonkies knalgeel uit het ei. Het duurt twee jaar voor de kleur is bijgetrokken. Groene boompythons zijn wurgslangen en worden ruim 1,5 meter lang.

In de safari stallen is eind maart ook een Rothschild-giraffe mannetje geboren. Samen met zijn moeder mag hij in de separatie-ren naast het Safari-terras wennen aan zijn leefomgeving. Burgers’ Zoo is al enkele jaren de grootste fokker van Rothschild-giraffen binnen de EAZA, de Europese Vereniging van Dierentuinen. Jaarlijks worden er zo’n vijf giraffen geboren in Arnhem.

Langer geopend
Tot en met 24 oktober 2015 hanteert Burgers’ Zoo de zomer-openingstijden: van 9.00 – 19.00 uur. De zomer- en winteropeningstijden lopen gelijk aan zomer- en wintertijd. In de wintermaanden sluit de dierentuin twee uur eerder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen