Milieudefensie Arnhem start campagne gezonde lucht

Foto: Arnhem Nieuws

Iedereen wil schone lucht inademen. Maar kan dat wel in Arnhem? Milieudefensie Arnhem wil het checken en gaat een jaar lang de luchtkwaliteit meten. Wethouder Henk Kok opent vrijdagochtend 16 januari een meetpunt aan de gevel van de GGz Praktijk aan het Nieuwe Plein. Belangstellenden zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Sinds 1 januari 2015 moet Nederland aan de Europese normen voor luchtkwaliteit voldoen. Als blijkt dat de normen worden overschreden moet de gemeente daar actie op ondernemen. De lucht op de Apeldoornseweg en het Nieuwe Plein is sterk vervuild door verkeersdrukte en daarom gaat Milieudefensie Arnhem op beide locaties een jaar lang de luchtkwaliteit meten.

Samen voor gezonde lucht
Ook de gemeente Arnhem zet zich in voor gezonde lucht. Zij heeft zelf ook tal van meetpunten in de stad en heeft al maatregelen genomen om onze lucht gezonder te maken, bijvoorbeeld door de instelling van een milieuzone. “We zijn samen op weg naar hetzelfde doel: een zo gezond mogelijke stad!”, aldus Milieudefensie.

Voor meer informatie en het volgen van de metingen kijkt u op de website van Milieudefensie Arnhem: www.arnhem.milieudefensie.nl

Wethouder Henk Kok opent vrijdagochtend 16 januari om 10.00 uur het meetpunt aan de gevel van de GGz Praktijk aan het Nieuwe Plein 7. Milieudefensie Arnhem en de GGz Praktijk nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen