Nieuwe innovatieprijs voor ontwerpers in Gelderland

Foto: Arnhem Nieuws

Ontwerpers werkzaam in Gelderland kunnen tot 1 februari 2015 meedingen naar de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Hierbij wordt de beste maatschappelijk relevante innovatie in Gelderland beloond met 7500 euro en aandacht voor het ontwerp. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Met de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland wil Ontwerp Platform Arnhem de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk relevante innovaties uit de Gelderse creatieve industrie tonen, belonen en stimuleren. De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland wil laten zien dat ontwerpers op diverse manieren tot innovaties kunnen komen, zowel vanuit eigen initiatief als in directe samenwerking met anderen. Tot slot wil de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland de meerwaarde van samenwerken met ontwerpers tonen. Ontwerptalent krijgt in Gelderland op deze manier nog meer de aandacht die het verdient.

Drie prijzen
De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland bestaat uit een publieksprijs en twee vakprijzen. De vakprijs wordt ter beschikking van Industriepark Kleefse Waard. De IPKW Award bestaat uit een geldbedrag van 7500 euro, de OPA Talent Award gaat naar een inzending van een ontwerper die korter dan 3 jaar is afgestudeerd van een ontwerpopleiding en ontvangt 750 euro. De publieksprijs bestaat uit een dinerbon van 200 euro.

Uiterlijk 1 februari 2015
Deelnemers moeten uit Gelderland komen. Bij inzendingen waarbij meerdere partijen betrokken zijn moet tenminste één partij in de provincie zijn gevestigd. Projecten kunnen worden ingezonden via de website van de prijs www.ontwerpinnovatieprijs.nl De inzending sluit op 1 februari om23.59 uur. Op 26 februari wordt een shortlist met kanshebbers bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Economie van de provincie Gelderland.

De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en wordt mede mogelijk gemaakt door Industriepark Kleefse Waard, de provincie Gelderland, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en dagblad de Gelderlander.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen