Politie sluit bureaus

Foto: Arnhem Nieuws

Politie Oost-Nederland gaat bureaus sluiten en meer de straat op. Door het gebruik van digitale middelen en moderne technologie kunnen agenten meer in de wijken zelf aanwezig zijn. Door deze vorm van reorganisatie wordt ook geld bespaard. Uitgangspunt is dat in elke gemeente minimaal één bureau of steunpunt blijft.

Deze nieuwe manier van werken beschrijft de politie als ‘efficiënt, maar wel dichtbij’. Hierbij past een nieuwe kijk op huisvesting. Traditionele politiebureaus waar echt nodig, en daarbij een reeks laagdrempelige politiesteunpunten op (neutrale) locaties. Denk aan een ruimte in een gemeentehuis of wijkcentrum. Burgers kunnen daar terecht voor het doen van aangifte, soms in 3D-contact met een politiemedewerker op afstand, of voor een gesprek met bijvoorbeeld de wijkagent.
Welke bureaus in de toekomst open zullen blijven en waar steunpunten zullen verschijnen, is nog niet duidelijk. Sluiting van bureaus of aangepaste openingstijden wijzigen niets aan de belofte dat de politie 24/7 beschikbaar is. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen