Onderwijsfusie in Vallei en Gelderland-Midden

Foto:

De Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG) is per 1 oktober 2014 uitgebreid met de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal  (CSV). Onder meer ROC A12 maakt deel uit van COG en deelt met CSV al sinds 2010 de locatie ‘Het Perron’ in Veenendaal.

Midden in Het Perron, tussen de docenten en leerlingen, werden de officiële stuken, onder toeziend oog van de notaris, ondertekend. “CSV en COG werkten al intensief samen. Deze fusie volgt dan ook het onderwijs en is daarmee een hele logische stap”, aldus Gerard Blankensteijn, voorzitter Bestuur CSV. “Vertrouwen is hierbij essentieel”, benadrukt hij. 
COG is een groep van sterke scholen, waar een belangrijke school bij komt. Door de fusie kan in Het Perron nog beter worden gezorgd voor goed beroepsonderwijs. Onderwijs dat op elkaar aansluit, zodat de overgang van het vmbo naar het mbo geen drempel meer heeft voor leerlingen. “De eigen kracht van de scholen blijft het uitgangspunt, maar inspiratie en stimulering van de scholen onderling is uiterst belangrijk”, alsdus Liesbeth Schöningh, voorzitter College van bestuur COG.
fusie-cog-en-csvjudith-van-engelenburg-2
Vlnr: Wethouder van Veenendaal Nermina Kundić, Dick Looyé directeur CSV en Liesbeth Schöningh, voorzitter College van bestuur COG (Foto: Judith van Engelenburg)
Met het aan elkaar lassen van de letters COG en CSV, door de beide bestuurders, is het een onwrikbaar feit: CSV en COG zijn met elkaar verbonden. “Wauw, de vonken spatten er letterlijk vanaf”, aldus de Veenendaalse wethouder Nermina Kundić. “Samenwerken is nodig en met een-derde van de populatie van Veendendaal nog op school, is deze fusie een belangrijke stap voor de stad.”
Op de foto boven: COG en CSV worden ‘onwrikbaar’ gemaakt; Foto’s: Judith van Engelenburg, 3e jaars studente fotografie ROC A12
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden