Verbeterde aanpak illegale hennepkweek 

Het OM, de politie en private partijen slaan de handen ineen om de problematiek rond hennepkweek aan te pakken. Hiertoe wordt woensdag 27 augustus een convenant getekend, waarin de partijen afspreken, binnen de wettelijke kaders, informatie uit te wisselen.

Het doel van dit convenant, Hennepconvenant Oost-Nederland, is om een integrale aanpak tegen hennepkweek te bewerkstelligen. Hiermee willen de partijen onveilige situaties, criminaliteit en onnodige maatschappelijke kosten die samenhangen met de illegale kweek van hennep, proberen te beperken.
Vermoedens-onderzoek-maatregelen
In het convenant participeren de gemeenten, de Veiligheidsregio’s en de woningbouwcorporaties binnen de provincies Overijssel en Gelderland en daarnaast alle netbeheerders, de politie, het UWV en het Openbaar Ministerie. De partners leggen vast dat zij elkaar informeren bij vermoedens van hennepteelt, zodat de politie een onderzoek kan instellen en dat zij elk de nodige maatregelen treffen bij de vondst van een kwekerij. 
Verhalen schade
Naast strafrechtelijke vervolging kan ook de energielevering worden stopgezet, het pand worden gesloten, uitkeringen worden stopgezet, intrekken van vergunningen en het verhalen van schade op verschillende vlakken. Ook worden mogelijkheden bekeken tot ontneming van geld en luxe goederen.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden