Klassiek bariton zingt verhaal van Kolonel der Mariniers

Foto:

Naar een idee van de Dienst Humanistisch Geestelijke Verzorging bij Defensie luisteren in Your Song powered by humanism zeven singer-songwriters, bands en een klassiek bariton naar de verhalen van militairen, maken er muziek van en voeren die uit voor ‘hun’ militair. ‘Virtues’ is de vijfde song in een serie van zeven, de volgende songs verschijnen in september en oktober. 

Klassiek bariton Joep van Geffen zingt over de ervaringen van Marc Brinkman, Kolonel der Mariniers, die in 2003/2004 werd uitgezonden naar Irak. Brinkman maakte als compagniescommandant deel uit van de missie naar Irak in 2003/2004. Hij was verantwoordelijk voor het gebied rondom Al Khidr in het zuiden van Irak. Een instabiel gebied beheerst door verschillende stammen. Doel was bestuurlijke- en veiligheidsstructuren te herstellen. De politiek adviseur raadde hem aan contact te leggen met iemand in die omgeving, waarmee ‘je zaken kunt doen en soms kunt overleggen’. Dat was ‘Majid’, ‘burgemeester’ van Al Khidr. Tussen Brinkman en Majid ontstond een bijzondere vriendschap.
Geraakt
Joep van Geffen werd geraakt door het verhaal van Marc Brinkman, net als dat bij de eerdere songwriters gebeurde. Hij schreef ‘Virtues’ en wordt begeleid door de militaire kapel. Eerder verschenen Qeaux Qeaux Joans & Davey van der Sluis ‘Neem mij mee!’, Maame Joses ‘Grown Man Cry’, Aniek Maren ‘Eyes Open Wide’ en My Favorite Scar ‘The Mission’. 
yoursongmoniquemulder
Foto: Monique Mulder
Your Song 
Your Song powered by humanism is een project van het Humanistisch Verbond op initiatief en naar een idee van de Dienst Humanistisch Geestelijke Verzorging bij Defensie. Your Song is mogelijk gemaakt door het Humanistisch Thuisfront naar een concept en co-creatie van Amy van Son. Kolonel Ingeborg Takken, hoofd Humanistisch Geestelijke Verzorging Defensie: “Als we onze verhalen delen, delen we het leven zelf, onze hoop, dromen, angsten, vragen en antwoorden, onze fouten en successen.”
Hieronder ziet u alle verschenen songs. Kijk voor meer informatie, achtergrondverhalen bij de films en meer beeldmateriaal over dit onderwerp op: www.your-song.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen