Wateroverlast Hoeve Klein Mariëndaal na noodweer

De overvloedige regenval van maandag 28 juli heeft ook Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem niet onberoerd gelaten. De zorgboerderij had te maken met flinke wateroverlast.

Door de enorme hoeveelheid water was de hoeve zelfs even moeilijk bereikbaar. Het pad naar de boerderij was een grote plas en de vijver op het erf veranderde in een grote modderpoel. De afvoerputten in en bij de stallen konden het water niet snel genoeg verwerken, waardoor de stallen blank kwamen te staan.  
gys9mauh607f0bfcf29rlwk0g
‘Mistig’ aangezicht door hevige regen
(Niet) schuilen
Waar de aanwezige mensen een schuilplaats zochten in de gebouwen, dachten sommige dieren daar toch anders over. Ondanks de beschikbaarheid van een schuilstal, trokken de ezels zich niets van de regen aan en bleven in de regen staan.
envsh2db74vu170c8ldvjlei4
De ezels, inmiddels ‘opgedroogd’
Schade
Naast overlast brengt hevige regenval, zoals dat van afgelopen maandag, helaas ook schade met zich mee. Doordat de stallen blank kwamen te staan is er voer, hooi en stro nat geworden. Dit kan niet meer gebruikt worden.
ikm66tkgd5zu8ctz0d1sw04pa
Nat stro, niet meer te gebruiken
Over Hoeve Klein Mariëndaal
Zorgboerderij & theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal is gevestigd op het gelijknamige landgoed aan de rand van Arnhem. Vanuit de eeuwenoude boerderij wordt een prachtige werkplek geboden aan mensen met een beperking. Ook is er een theeschenkerij voor bezoekers en worden vergaderruimtes verhuurd. 
De locatie is prima bereikbaar te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. De auto kan op 2 a 5 minuten loopafstand worden geparkeerd. Kijk voor meer informatie op: www.hoevekleinmariendaal.nl
Foto header: wateroverlast in de stal, onder: tuinpad na de regen; Foto’s: Suzanne Slok/Hoeve Klein Mariëndaal
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
d6cgpvs3135w6nzyo2l1jvtr5
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen