Architecten geselecteerd voor opknapbeurt Musis Sacrum

Musis Sacrum in Arnhem krijgt een grote opknapbeurt. Het monumentale deel van het gebouw wordt zo veel mogelijk in oude glorie hersteld, de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe multifunctionele zaal. Er zijn vijf architectenbureaus geselecteerd voor de klus.

In de keuze voor de architecten is rekening gehouden of zij eerder vergelijkbare projecten hebben gedaan. De vijf bureaus zijn gekozen uit 26 partijen die zich hadden aangemeld. De selectie is gedaan door een beoordelingscommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem, Het Gelders Orkest en de gemeente Arnhem. De opknapbeurt wordt mede betaald met provinciale steun, de gemeente legt het resterende bedrag bij.
Definitieve keuze in september
In september presenteren de geselecteerde architecten hun visie aan de beoordelingscommissie, die vervolgens een bureau zal uitkiezen. Na de opknapbeurt moet Musis Sacrum beschikken over beter verhuurbare, multifunctionele zalen en over faciliteiten voor alle soorten van toonaangevende muziekproducties. Ook kunnen alle mogelijke verbindingen en cross-overs tussen theater, dans, beeldende kunst en mode in het vernieuwde Musis een plek vinden. 
De start van de verbouwing is gepland voor medio 2015. Het vernieuwde Musis Sacrum zou dan in 2017 in gebruik genomen kunnen worden.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen