Palenwoud in natuurlijke speelplek De Groene Rivier

Foto:

Dinsdag 10 juni heeft de kinderwijkraad De Spil in Malburgen een Palenwoud onthuld. Het palenwoud is onderdeel van de natuurlijke speelplek De Groene Rivier bij de brede school, die in etappes wordt ingericht en eind dit jaar klaar is.

Doel van het project is om een impuls te geven aan de school en de verdere ontwikkeling van krachtwijk Malburgen. De naam van de natuurlijke speelplek –De Groene Rivier– geeft de verbinding van de wijk met de Nederrijn aan. Rijkswaterstaat, gemeente Arnhem en aannemerscombinatie GMB-Van Oord, die in de Arnhemse uiterwaarden werken aan een veiliger en mooier rivierengebied, sponsoren de aanleg van het palenwoud.
Buitengewoon spelen
In de nabijheid ligt ook een groene rivier, in Stadsblokken-Meinerswijk. De aannemer is nu bezig de groene rivier in te richten als geul voor een snellere afvoer bij hoogwater. De natuurlijke speelplek is de Rijn-in-het-klein. Een grote rotspartij is de bron waaruit de Rijn ontspringt. Met behulp van een echte waterpomp kunnen de kinderen het water laten stromen. Het palenwoud symboliseert het gebruik van hout in en langs de rivier, zoals meerpalen voor het afmeren van schepen, beschoeiingen langs de wateroever, en balkenconstructies in sluizen en stuwen.
Wijkbewoners en partners in Malburgen werken mee aan de inrichting van de natuurlijke speelplek. Deze wordt zó aangelegd dat er ruimte blijft voor nieuwe bewonersinitiatieven en voor een natuurlijke ontwikkeling. Het is immers een natuurlijke speelplek waarin het groen de ruimte krijgt.
onthullingmeerpalen2
Kinderen van kinderwijkraad De Spil knippen linten door: de onthulling van het palenwoud is een feit
Werkzaamheden in de Arnhemse uiterwaarden 
Iets verderop is GMB-Van Oord op groter schaal bezig met de uiterwaardvergraving Meinerswijk. Dit is één van de ruim 30 projecten in ons land om de rivier meer ruimte te geven. Dat biedt meer veiligheid aan de vier miljoen bewoners van het rivierengebied. Naast veiliger wordt het gebied ook mooier en aantrekkelijker met meer ruimte voor natuur en recreatie. In Stadsblokken-Meinerswijk wordt de groene rivier omgevormd tot nevengeul en komt er nog een tweede uitstroomgeul.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen